ZAANDAM - De Stichting Nieuwe Huys Concerten presenteert met trots Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO). Dit fantastische opleidingsorkest is uniek in Nederland en leidt al sinds 1986 strijkers op tot professioneel musicus. De kinderen die in dit orkest spelen variëren in leeftijd van 12 tot 21 jaar. Voor Teddy Sicking (viool) en Paloma Steen (cello) wordt het op 4 juli een thuiswedstrijd. Beide dames komen uit Zaandam.


Het orkest organiseert 3 projecten per jaar en daarom is het extra leuk dat dit zomerproject nu in Zaandam te bezoeken is. Het orkest zal altvioliste Judith Wijzenbeek begeleiden in het Altvioolconcert van Leo Smit en in het beroemde "Kol Nidrei" van Max Bruch, maar ook komen andere Joodse componisten aan bod.

do. 4 juli, 20.00 uur, Bullekerk, Westzijde 75 Zaandam
Nederlands Jeugd Strijkorkest met Judith Wijzenbeek, altviool solo
muziek van Leo Smit, Max Bruch, Geza Frid, Dick Kattenburg en Wilhelm Rettich
reserveringen en info: www.nieuwehuysconcerten.nl

Al sinds 2009 organiseert Nieuwe Huys Concerten klassieke concerten op bijzondere locaties in de Zaanstreek. Het doel van de organisatie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van klassieke muziek. In de programmering wordt altijd gezocht naar musici en werken die samen de juiste chemie hebben om de emotie van de muziek maximaal over te kunnen brengen aan het publiek. Elk concert opnieuw en in grote diversiteit. Om zoveel mogelijk mensen te toegang te geven tot deze concerten zorgt Nieuwe Huys Concerten voor een makkelijk bereikbare locatie, een laagdrempelige sfeer en een flexibele toegangsprijs, omdat een krappe portemonnee het genieten van een prachtig concert niet in de weg mag zitten. (bezoekers bepalen wat ze voor het concert kunnen missen)