ZAANDAM - Van 9 april t/m 15 april is het weer Nationale Museumweek in Nederland. Een mooie gelegenheid om leuke dingen te ondernemen in het Czaar Peterhuisje en het Zaans Museum!

Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje is gedurende de gehele Museumweek (maandag 9 t/m zondag 15 april) voor slechts €1 te bezoeken. Daarnaast zijn er instaprondleidingen in het weekend van 14 en 15 april:

In de voetsporen van Czaar Peter

Wil je meer weten over het verblijf van tsaar Peter de Grote in Zaandam, zijn leven en de Zaanse scheepsbouw? Kom in het weekend van 14 en 15 april naar het Czaar Peterhuisje! Van 12 tot 15 uur is er ieder uur een instaprondleiding door de buurt. Tijdens de rondleiding loop je over de Hogedijk en vertelt de gids je over scheepswerven en de scheepsbouw op en rond de Zaan. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het Czaar Peterhuisje niet.

Datum: 14 en 15 april
Tijd: 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur
Prijs: €1 entree (rondleiding gratis)

Zaans Museum

In 2015 werd het Zaans Museum de trotse eigenaar van De Voorzaan en de Westerhem van Claude Monet (1840-1926). De wereldberoemde Franse schilder vervaardigde het doek tijdens zijn verblijf in Zaandam in 1871. In het kader van de Museumweek is er woensdag 11 april Monet-activiteit in het Zaans Museum:

Maak zelf een Zaanse Monet!

Kom naar het Zaans Museum en maak je eigen Zaanse Monet! Ga lekker creatief aan de slag onder begeleiding van een museumdocent tijdens de tekenworkshop voor kinderen en ontvang na afloop een Monet tasje. Deze dag betaal je de helft van de entree prijs en de activiteit is gratis.

Datum: woensdag 11 april
Tijd: 14.00 uur
Prijs: volwassenen €5 / kinderen €3 (Museumkaart gratis) incl. Monet tasje en limo.

MuseumkaartMatch-Avond

Op vrijdagavond 13 april is er voor Museumkaarthouders een speciale MuseumkaartMatch-Avond.

De ideale mogelijkheid om andere museumliefhebbers te ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje en te genieten van kunst en cultuur.

Meer informatie: www.nationalemuseumweek.nl.