ZAANDAM - Zaterdag 30 juni wordt de maand voor de amateurkunst iktoon afgesloten met een aantal mooie voorstellingen op diverse plekken in Zaanstad. Dans Zaandam brengt de dansvoorstelling ‘Het betoverende land’ in het Zaantheater, Anna Hu opent de installatie waaraan ze de hele maand werkte in De Honigfabriek, La Cantante neemt zingend afscheid van de ik toon-maand in de Verkadezaal bij FluXus en Collegium Vocale doet dat aan de overkant in de Bullekerk. Wie zelf wil dansen kan naar de Western-avond georganiseerd door Dans Hotspot Van Kooten in Zaandam. Informatie over locaties, tickets en tijden is terug te vinden op www.iktoonzaanstreek.nl.

Majanka Fröhlich, coördinator van de iktoon-maand bij FluXus, blikt nu al tevreden terug op de amateurkunstmaand: “Iktoon de Zaanstreek leverde dit jaar weer prachtige samenwerkingen op en ontmoetingen op bijzondere plekken in Zaanstad. Het aantal activiteiten en deelnemers laat zien hoeveel Zaankanters actief bezig zijn als amateurkunstenaars en hoeveel Zaans talent er is om een podium te geven.” Tijdens deze iktoon-maand vonden er ruim 150 activiteiten plaats en waren ruim 7.500 Zaanse amateurkunstenaars actief.

Over iktoon de Zaanstreek
Iktoon de Zaanstreek maakt deel uit van de landelijke iktoon-campagne waarin men heel Nederland tot podium van alle amateurkunstenaars wil maken. In de Zaanstreek wordt iktoon geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. FluXus biedt ook buiten deze amateurkunst-maand een podium aan amateurkunstenaars en doet middels diverse activiteiten aan talentontwikkeling.