ZAANDAM - Voor theaterliefhebbers die alleengaand zijn en liever samen met iemand naar een voorstelling gaan, heeft het Zaantheater dé oplossing; Schuif aan bij Samen uit. Dit seizoen zijn er nog meer voorstellingen dan in voorgaande jaren geselecteerd om samen-alleen op stap te gaan.

“Samen zijn is in de afgelopen tijd een stuk minder vanzelfsprekend geweest dan we voorheen gewend waren. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om met elkaar iets te kunnen ondernemen. Daarom gaan we Samen uit verder uitbreiden,” vertelt Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater. “Of je nou jong of wat ‘minder jong’ bent, ik hoop zoveel mogelijk alleengaande Zaankanters te laten meegenieten van de gezelligheid én al het moois dat ons theater te bieden heeft.”

Samen uit

Het concept is eenvoudig maar doeltreffend. Gedurende het seizoen selecteert het Zaantheater heel diverse voorstellingen in zowel de grote als in de kleine zaal, om met elkaar naar toe te gaan. Voor elke editie wordt een leuke Zaankanter uitgenodigd om als gastvrouw of gastheer te fungeren en er zowel voor aanvang als in de eventuele pauze, een gezellige avond van te maken.

Hoe werkt het?

Meedoen is eenvoudig. Koop een kaartje voor een voorstelling waarbij

Samen uit

wordt georganiseerd. Je kiest dus zelf de rang en zitplaats naar keuze. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de Samen uit-tafel in de foyer. Je hoeft je niet vooraf op te geven en er worden geen extra kosten in rekening gebracht; deelname aan Samen uit is gratis.

Wanneer?

Op woensdag 26 oktober speelt Loes Luca Uit het hoofd; een toneelstuk dat door Maria Goos geschreven is. Het is een sprankelend stuk – de Volkskrant gaf vier sterren. Manja Markies is deze avond gastvrouw en aanspreekpunt. Zij is textiele vormgever en doceerde jarenlang beeldende vakken in het onderwijs. Manja kijkt er naar uit om gastvrouw te zijn. Manja: “Ik vind het heel leuk om met mensen een praatje te maken zowel over theater als over hun huis, vakanties en hobby’s. Ik hoop een vertrouwd hoekje in de foyer te creëren, zodat alleengaanden echt zin hebben om bij mij aan te schuiven.”


Op dinsdag 8 november speelt Urban Myth We hadden liefde, we hadden wapens. Een veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren 60, verrijkt met de blues & soul muziek uit die tijd. Het thema is weer zeer actueel.

Gastvrouw Natascha Stroo is als raadslid zeer geïnteresseerd in voorstellingen met een maatschappelijk thema. Natascha:

“Ik ben ook alleengaand en begrijp dat het lastig kan zijn om alleen naar het theater te gaan. Dit is een voorstelling waarover het fijn is om samen na te kunnen praten en wie weet ontstaan er zo wel nieuwe vriendschappen,” zegt Natascha.

Aanvang van beide voorstellingen is 20.00 uur, vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom.


Kaarten bestellen en het bekijken bij welke voorstellingen nog meer Samen uit wordt georganiseerd kan via www.zaantheater.nl.