ZAANDAM - Hoe hoog kun je springen op de maan? Hoe is het om de hele dag te zweven? Én hoe ga je naar de wc in de ruimte? In de familieshow 'Space Academy live, een buitenaards avontuur!' geeft André Kuipers antwoord op al deze vragen. André Kuipers trok van 2016 tot 2018 volle zalen met zijn 'theatercollege'. Samen met journalist Sander Koenen heeft hij nu een show speciaal voor kinderen en hun familie. Op zondag 6 februari is 'Space Academy live' om 13.30 uur en om 16.00 uur te zien in het Zaantheater in Zaandam. Riemen vast en aftellen maar!

Het viel André Kuipers op dat er veel kinderen meekwamen naar zijn theatercollege, dat eigenlijk was gemaakt voor een volwassen publiek. André Kuipers: "Speciaal voor kinderen heb ik daarom samen met journalist Sander Koenen nieuw materiaal ontwikkeld om hen op begrijpelijke wijze mee te nemen in de fascinerende wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek."

De interactieve familieshow zit boordevol uniek ruimtevaartmateriaal. Met de mooiste videobeelden en live experimenten waant het publiek zich voor even astronaut. De kinderen uit het publiek vervullen een belangrijke rol. Ze ontdekken hoe een raketlancering voelt. Hoe je slaapt, sport en eet in de ruimte. Hoe het is om te zweven en of je dat hier op aarde óók kunt beleven... Aan het einde van de enerverende reis beantwoordt André Kuipers vragen van kinderen in het publiek.

Belangrijke boodschap

Volgens André Kuipers is 'Space Academy live' niet alleen spannend en leuk. Hij ziet het als een belangrijke missie om er ook een boodschap mee over te brengen. André Kuipers: "De lucht die we inademen, het water waarin we zwemmen, de planten, bomen en dieren - dat is voor ons allemaal heel gewoon. Totdat je vanuit de ruimte naar je eigen planeet kijkt. Dan begrijp je hoe mooi en uniek onze eigen aarde eigenlijk is. En dat is het gevoel dat ik wil overbrengen."

Benieuwd hoe het is om een astronaut te zijn? Ontdek het op zondag 6 februari in het Zaantheater. 'Space Academy live' is te zien om 13.30 uur en om 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.zaantheater.nl.