PURMEREND - Het is de zomer van 2002. In een naar bier ruikend oefenkot zitten vier langharige jochies van een jaar of zeventien op de grond ademloos te luisteren naar de beste band die ze tot dat moment ooit hebben gehoord. Deze band heet Herb’s Excellent Adventure. Vijftien jaar later zijn die luisterende jochies de mannen van Kim Young Ones geworden en op 28 april staan beide bands met een avondvullende show in P3.

Kim Young Ones en Herbs Excellent Adventure. Twee bands die elkaar inmiddels goed kennen, maar zich op twee totaal verschillende punten in hun carrière bevinden. Waar Kim Young Ones met dit optreden de release van haar debtuuralbum viert, kan Herbs Excellent Adventure inmiddels terugkijken op een imposante carrière en dito discografie met hits als ‘The Manual’ en ‘Under Your Wings’.

Kim Young Ones speelden twee jaar geleden voor het eerst in de P3. Sinds dat optreden hebben ze de opnames van hun debuutalbum ‘Circus’ afgerond, en trappen ze de bijbehorende tour ‘At the Circus’ af op 28 april. Wederom in P3. “Het is gewoon een goeie zaal” aldus zanger/gitarist Ouaine. “Vorige keer was al een feest, maar deze keer gooien we er een schepje bovenop.”

“Het optreden wordt een audiovisueel spektakel”, aldus drummer Tasman. “In Herbs Excellent Adventure hebben we bovendien een onwaarschijnlijk sterke showpartner gevonden. Zij zullen zoals altijd een show neerzetten die ons zal inspireren om onszelf toch weer te overtreffen.”

De titel van de avond moeten we overigens niet te letterlijk nemen. Gitarist Dieter: “Het circus werkt als een krachtige, universele metafoor die zowel de grootse en meeslepende passages, als de dagelijkse beslommeringen des levens kan beschrijven. Geen olifanten of zandpistes dus, maar meeslepende, 90’s ademende songs, drie gitaren, drums, en een zanger die zonder schroom zijn ziel met je deelt.”

Vrijdag 28 april,  Pop- & Cultuurpodium P3 in Purmerend,  aanvang 21:30 uur, Tickets in de voorverkoop € 5,00 (ex fee) via www.p3purmerend.nl of bij een van de Primera’s in Purmerend en omgeving.