ZAANDAM - Wil je ook eens optreden in het Zaantheater? Grijp dan nu je kans. Zaans Zilver is op zoek naar enthousiaste (koor)zangers, acteurs en actrices. Zaans Zilver is hét open podium voor getalenteerde zestigplussers in de Zaanstreek dat wordt georganiseerd door kunstencentrum FluXus en het Zaantheater. Het is een jaarlijks terugkerend programma vol zang, muziek, dans en theateracts. Dit jaar zullen de optredens van Zaans Zilver plaatsvinden tijdens het nieuwe festival ZIN! op zondagmiddag 19 februari.

ZIN!
Tijdens het nieuwe festival ZIN! wordt het Zaantheater op z'n kop gezet. ZIN! wordt georganiseerd door Fluxus en het Zaantheater en is speciaal voor Zaanse zestigplussers die van cultuur houden. Door het hele gebouw worden kleine voorstellingen, presentaties en workshops gegeven. Want wat geeft het leven ZIN? Zingen in een koor, met elkaar een museum bezoeken, een spannend toneelstuk spelen, in het atelier van een kunstenaar schilderles volgen en in een orkestje spelen of rocken met een band. Cultuur is soms Kunst met een grote 'K' maar vaker is het iets wat dichtbij is, iets waarvan je denkt "Daar krijg ik goeie zin van." En dus worden zestigplussers op het festival ZIN! in contact gebracht met leuke culturele initiatieven. Iets waar je je bij aan kunt sluiten of waar je plezier aan kunt beleven.

Zaans Zilver
Zaans Zilver zal tijdens het festival drie optredens verzorgen: theaterkoor, kleinkunst en een zangpresentatie. Lijkt het je leuk om aan één van deze optredens mee te doen, dan kun je je nu opgeven. De repetities starten in oktober.

Theaterkoor met docent en dirigent Daphne Groot

Donderdagavonden van 19:30-20:30 uur, Verkadefabriek, Start 6 oktoberIn 16 bijeenkomsten werk je aan een aantal liederen uit het rijke kleinkunst en/of poprepertoire met extra aandacht voor het theatrale aspect.

Kleinkunst/ Act met docent en coach Jürgen Theuns

Woensdagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Verkadefabriek, Start 26 oktober.In 16 bijeenkomsten, waarvan 10 ochtenden begeleid door Jürgen hou je je bezig met theater, improvisatie, presentatie, beweging, mime, teksttoneel of amusement.

Zangpresentatie/ Café Chantant met docent en coach Liekje Welten

Woensdagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Locatie Verkadefabriek, Start 12 oktoberIn 16 bijeenkomsten, waarvan 10 begeleid door Liekje en tenminste 2 begeleid door een professioneel pianist, werk je aan een lied voor in een café chantant voorstelling.

Wil je meedoen met Zaans Zilver?
Let op! Je betaalt per reeks een bijdrage van € 60,- . Mocht je twijfelen, dan kun je de 1e les als proefles volgen. Om je in te schrijven of voor meer informatie stuur je een mail naar: ZaansZilver@fluxus.nl t.a.v Emmy. Geef daarin aan voor welke reeks(en) je je wil aanmelden. Je ontvangt dan zsm bericht. Wees er snel bij want vol=vol.