ZAANDAM - Op 4 november vindt er een bijzonder concert plaats in Zaandam. Naar idee van Piet Hulsebos gaan er een aantal oude nummers van de Beatles opgevoerd worden.

Aanleiding voor het organiseren van dit concert is de LP ‘Louis van Dyke plays Lennon-McCartney’, die hij opnam op het orgel van de Hervormde kerk in Loenen aan de Vecht in 1970. Piet Hulsbos, dirigent en organist, heeft een aantal van Louis’ improvisaties genoteerd. Een monnikenwerk. Stukje voor stukje de plaat afspelen en de noten noteren. Negen jaar geleden heeft Piet deze Louis van Dijk-improvisaties uitgevoerd in o.a. Heemstede. Om de twee nummers werd het orgelspel afgewisseld door improvisaties op de piano door Rob van Dijk, de broer van Louis.

Jeanet Verwij van FluXus heeft dit concert bijgewoond en dacht al snel: ‘wat gaaf! In plaats van de piano kan natuurlijk ook een koor.’ Zo ontstond het idee om met beide Vocal Groups NOON (12 vrouwen) en MIDNIGHT (12 mannen) twee concerten te organiseren in de Hervormde kerk. In Loenen aan de Vecht (!) en in de Westzijderkerk in Zaandam, resp. op 3 en 4 november 2018. In samenwerking met Piet Hulsbos!

Piet vindt het erg leuk om de ‘genoteerde’ improvisaties in dezelfde kerk te spelen als Louis van Dijk! Beide vocale groepen zingen elk een aantal Beatle-songs; deels a capella, deels begeleidt door piano. Ook zingen zij samen een tweetal 8-stemmige songs. De koorarrangementen zijn van Gerard van Amstel, de muzikaal leider van beide groepen.

Zaterdagmiddag 3 november 2018 om 15.00 uur - Hervormde kerk in Loenen aan de Vecht.
Zondagmiddag 4 november 2018 om 15.00 uur - Westzijderkerk in Zaandam

Vocal Group NOON
Vocal Group MIDNIGHT
Gerard van Amstel, dirigent
Piet Hulsbos, organist
Toegang: € 10,=
Deuren open: half uur voor het concert
Kaarten bestellen: noomidvocals@icloud.com