ZAANDAM - Het Boksgala op zaterdag 31 augustus is de afsluiting van CHAPTER 1NE, de eerste tentoonstelling van Het HEM. Tien weken lang hebben 34 deelnemers van verschillende leeftijd en achtergrond getraind in een Boksclinic onder deskundige begeleiding van zevenvoudig wereldkampioen Michele Aboro, samen met Orlando Gemerst, Caby Balentine en Glenn Gemerts.

In het Boksgala staan de deelnemers van de Boksclinic in tien gevechten recht tegenover elkaar in de ring. De boksring wordt omgeven door een woud van pilaren van kunstenaar Gabriel Lester, een van de kunstenaars die gekozen werd door gastcuratoren van CHAPTER 1NE, Edson Sabajo en Guillaume Schmidt (Patta). Host van het Boksgala is Shamiro van der Geld, Nachtburgemeester van Amsterdam. Line-up: SMIB Squad, Garrincha, Foreign, Retronezer + SPECIAL GUEST.

Boksen in Het HEM
‘‘Can’t be Greedy... you gotta take some, and leave some’, is het motto van CHAPTER 1NE. Centraal hierin staan de filosofie van leren-door-te-doen en het belang van gemeenschap als voedingsbodem voor creativiteit die makers voorziet in aanmoediging en stimulans. Deze waarden zijn leidend geweest tijdens de Boksclinic, centraal onderdeel van CHAPTER 1NE. In de Boksclinic draait het niet alleen om de fysieke training, maar ook om het aanscherpen van mentaliteit, om persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. Het Boksgala is het sluitstuk van een intensieve periode waarin deelnemers zichzelf en elkaar leerden kennen.

Kunst en boksen én inclusiviteit
Kunst en boksen lijken op elkaar, in beide gevallen gebeurt het grootste gedeelte ervan in het hoofd. Aan boksen zit een romantische kant die over ‘alles geven wat je in je hebt’ gaat. Veel kunstenaars en muzikanten boksen, zoals de vorig jaar overleden kunstenaar, dichter, schrijver, auteur Armando en Jan Hoet, directeur van SMAK in Gent.Etniciteit, seksualiteit en gender spelen in essentie geen rol van betekenis in sport, muziek en kunst. Deze hebben de potentie om grensoverschrijdend te zijn, waardoor mensen uit hun eigen sociale klasse kunnen breken en deuren voor zichzelf kunnen openen die anders voor ze gesloten zouden blijven.

Programma
14:00 INLOOP
14:45 WELKOM door host Shamiro van der Geld (Nachtburgemeester Amsterdam)
15:00 – 18:30 BOKSPARTIJEN
18:30 CEREMONIE Wie wordt de gekroonde Fighter of the Night?
19:00 - 00:00 AFTERPARTY met SMIB Squad, Garrincha, Foreign, Retronezer+ Special guest.

Entree: € 15, inclusief toegang CHAPTER 1NE.
Ticketverkoop en informatie over programma: hethem.nl

Gedurende het Boksgala wordt er eten en drinken verzorgd door Café Restaurant Het HEM. Daarnaast is Restaurant Europa vanaf 18:00 uur open voor reserveringen. Dynamic Range Music Bar is geopend tot 02:00 uur.