ZAANDAM - Zaterdagmiddag 21 april kunt u om 15.00 uur gratis een concert bijwonen in de Kogerkerk van het FluXus jeugdorkest Sinfonietta samen met het Orquestra Robert Gerhard. Dit concert maakt deel uit van een uitwisselingsproject. Na een bezoek van het Sinfonietta aan Valls in februari 2017 komen de Catalaanse jonge muzikanten van de muziekschool Robert Gerhard nu een weekend naar Zaandam.

Het belooft een bijzonder concert te worden waarbij de orkesten zowel afzonderlijk als samen spelen. Beide orkesten hebben een eigen samenstelling: het Sinfonietta is een echt symfonie-orkest en het gastorkest bestaat uit strijkers aangevuld met drums, elektrisch gitaar en basgitaar. De bekende jazztrompettist Eric Boeren schreef speciaal voor de Catalaanse ‘lichte’ sectie een compositie, die deze middag zijn wereldpremière beleefd. Daarbij worden zij ondersteund door de jonge trompettisten Jasper Rijken en Pim Wouters uit de FluXus Talentklas.

De 15 jonge, Catalaanse gasten worden ondergebracht bij gastgezinnen, zoals dat vorig jaar ook in Valls gebeurde. Vrijdag 20 april worden zij officieel welkom geheten door wethouder Jeroen Olthof. Na een rondleiding door het stadhuis starten de repetities. De avond na het concert in de Kogerkerk in Koog aan de Zaan spelen de jongeren mee tijdens de talentenshow Zaanstormend Talent in het Zaantheater. Zondags keren zij na een boottocht en een bezoek aan de Zaanse Schans terug naar huis.