ZAANDAM - Van harte welkom bij ons concert op zaterdag 14 november in de prachtige Doopsgezinde Vermaning in Zaandam om 20:00 uur. 'De Verstilling' is een synergie van verstillende elementen uit de klassieke Indiase en Westerse muziek. Dit unieke trio presenteert bijzondere muziek die het contact met de innerlijke verstilling teweegbrengt. Denk hierbij aan de oude Sanskriet 'Gayatri Mantra' met piano en tabla, Vivaldi's 'Eja Mater' begeleid door de Indiase viool en Hildegard von Bingen's mystieke liederen met Rav Drum, en meer samensmeltingen van de Westerse en Indiase muziektradities.

Deze tijd heeft ons allen gedwongen de gewone alledaagse levenswijze niet voor vanzelfsprekend aan te nemen. Wij zoeken naar verstilling voor onszelf en het publiek. Dit is een kans om te groeien met elkaar. We brengen liederen van verstilling, verinnerlijking en contemplatie.

Judith van den Dool - mezzosopraan
Lenneke van Staalen - Indiase viool
Heiko Dijker - tabla, Rav drum

Judith van den Dool zingt naast virtuoze aria's van Vivaldi ook indringende altaria's in Bach's Passionen. Door haar roots in de Europese kerkmuziek en haar reizen en diepe verbinding met het spirituele India, ontstond het verlangen deze muziekstijlen te combineren. Place de l'Opera: "Judith van den Dool zingt mooi dramatisch en donker"

Lenneke van Staalen groeide op met Westerse klassieke muziek, en kwam na haar middelbare school in India voor het eerst in aanraking met de Noord-Indiase klassieke muziektraditie. Sinds jaren verdiept zij zich vol overgave in de Indiase Ragamuziek. Zeeuws Dagblad: "Een betoverende brug tussen Oost en West. Een overtuigend geїnspireerde uitvoering."

Heiko Dijker ontdekte tijdens een lange reis naar en in India de rijkdom aan klankkleur, ritmische complexiteit en expressieve mogelijkheden van de tabla. Zijn spel kenmerkt zich door enthousiasme, diepgang van kennis en intense klankproduktie. De Volkskrant: 'Ritmes stapelt hij op tot een bijna melodieuze meerstemmigheid.'

Benieuwd geworden? U kunt onze promovideo's beluisteren in deze links:
Gayatri Mantra
Hildegard von Bingen
Heiko Dijker

Concerttour
Van september tot januari geven wij in 9 prachtige locaties in Nederland, concerten. Dit alles met inachtneming van de 1,5 meter regel en de verdere covidmaatregelen van max 30 bezoekers per concert. Hieronder vind u onze speellijst.

za 12 september, 16:00 uur, Soefitempel, Katwijk
zo 13 september, 15.30 uur, Bergkerk, Deventer
zo 20 september, 15:30 uur, Martinikerk, Groningen
za 26 september, 20:00 uur, Domkerk, Utrecht
za 17 oktober, 19:00 uur en 20:45 uur, Dominicuskerk, Amsterdam
zo 18 oktober, 15.30 uur, Oostkerk, Middelburg
za 24 oktober, 19:00 uur en 20:45 uur, Broederkerk, Zeist
za 14 november, 20:00 uur, Doopsgezinde Vermaning, Zaandam
zo 17 januari, 20:00 uur, Korzo, Den Haag

Meer informatie vindt u op de website www.soundsofstillness.com.