ZAANDAM - Dinsdagavond 11 en 18 december kun je bij FluXus een workshop ‘Flamenco dans’ of ‘Flamenco gitaar’ volgen onder leiding van gerenommeerde flamenco-artiesten. De workshops zijn bedoeld voor dansers of gitaristen, die graag kennis willen maken met de kunst van de Flamenco. Beide workshopavonden worden op vrijdag 21 december afgesloten met een optreden in de Verkadezaal van FluXus.


Over de docenten
John Fillmore, flamencogitarist die zijn strepen in het vak ruim heeft verdiend, en Miryam La Lucha, flamencodanseres met een behoorlijke staat van dienst, nemen je mee in de wereld van flamenco. De twee disciplines, gitaar en dans, komen tijdens de tweede workshop op dinsdag 18 december bij elkaar om samen te repeteren. Op vrijdag 21 december laten de deelnemers zien wat ze hebben geleerd en is er in de tweede helft van de avond een gepassioneerd optreden van de professionals.

Alle kunstdisciplines
Het project is geïnitieerd door gitaardocent Joris Kühne. “Vooral het bindende aspect in zo’n project spreekt mij enorm aan,” zegt Joris. “Waar in eerste instantie grote verschillen lijken te zijn, blijken in de loop van zo’n project steeds meer parallellen te liggen tussen de deelnemers. Het project is interdisciplinair en neemt je mee in de wereld van flamenco. Gitaar en dans zijn de eerste twee aspecten waar je aan denkt bij flamenco, maar ook de afdelingen beeldende kunst en nieuwe media werken mee. Er komen bijvoorbeeld zelf ontworpen kostuums in de eindvoorstelling. Alle verschillende afdelingen vormen op hun eigen creatieve wijzen hun aandeel in de ongrijpbare kunst van de Flamenco!”

De workshops zijn op dinsdag 11 en 18 december en starten om 19.30 uur. Het optreden is op vrijdag 21 december om 19.00 uur. Alle activiteiten vinden plaats bij FluXus op Westzijde 148 in Zaandam.
Deelnemers betalen een kleine bijdrage van € 7,50 voor beide workshops en het optreden. Entree voor bezoekers van het optreden is € 5,-. Met een FluXus Family & Friends kaart krijg je € 2,50 korting.Inschrijven kan via joriskuhne@hotmail.com. Meer informatie over de workshops en het optreden via www.fluxus.nl/agenda.