ZAANDAM - ‘Titanic de Musical’ is na twintig jaar terug in Nederland. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Een grootse musicalproductie met live-orkest en een 27 man sterke cast. De Zaanse musicalacteur Marcel Visscher speelt op 20, 21 en 22 mei in het Zaantheater de rol van Edgar Beane, en tweedeklaspassagier.


“Twintig jaar geleden heb ik de musical gezien en werd ik geraakt door de prachtige muziek, In die tijd volgde ik een opleiding tot musicalacteur. Toen ik hoorde dat ‘Titanic’ weer in Nederland opgevoerd zou worden heb ik meteen auditie gedaan. Het is een fantastisch om in deze musical te spelen,” vertelt Marcel enthousiast.

Het verhaal
De musical vertelt het verhaal over het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld dat op 14 april 1912 op een ijsberg loopt. Op 10 april vaart het schip weg uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.


Marcel speelt tweedeklaspassagier Edgar Beane. Hij en zijn vrouw Alice Beane (Wieneke Remmers) vormen de komische noot van het stuk. Alice zou dolgraag bij de eersteklaspassagiers willen horen die zich wentelen in grenzeloze luxe. Marcel: “Alice is gefascineerd door miljonairs en palmstranden. Edgar is rustiger van aard en probeert zijn vrouw met twee benen op de grond te houden. De rol van Alice wordt gespeeld door mijn goede vriendin Wieneke Remmers, met wie ik 25 jaar geleden de opleiding volgde. Heel leuk om nu samen op de planken te staan.”

Liefde
Marcel raadt zijn mede-Zaankanters van harte aan om naar deze musical te gaan: “Een musical met zo’n grote cast en ook nog een live-orkest dat maak je niet vaak mee. De muziek en zang zijn prachtig, net zoals de decors en de kostuums.” Ook heeft de musical een boodschap die Marcel aanspreekt. “Als het schip zinkt zien alle passagiers, waaronder Alice, in waarom het in het leven draait. Niet om luxe, maar om de liefde.”

Heb je zin om naar deze prachtige musical toe te gaan? Titanic de Musical staat op 20, 21 en 22 mei in het Zaantheater. Kaarten kun je bestellen via www.zaantheater.nl