ZAANDAM - Op zaterdag 12 oktober speelt het Delta Pianotrio in de Zaandamse Vermaning. Het is de vierde keer dat dit jonge Nederlandse trio naar Zaandam komt; eerder lieten zij al horen hoe buitengewoon intens zij kunnen samenspelen en hoe overtuigend zij zowel gloednieuwe als oude vertrouwde stukken over het voetlicht weten te brengen.


Deze maand spelen zij, naast een van de onverslaanbare trio's van Joseph Haydn, en het eerste pianotrio van Felix Mendelssohn, een stuk van de Letse componist Peteris Vasks, genaamd "Plainscapes". Dit stuk is oorspronkelijk geschreven voor soloviool en solocello met begeleiding door een tekstloos, meerstemmig koor. Het stuk gaat over de wisseling der seizoenen in Letland, over de sterrennachten. De muziek doet in eerste instantie denken aan die van Arvo Pärt, maar gaandeweg komt er meer onrust in de muziek en zijn er passages die lijken op die van Sciarrino: fluitsterzacht maar heel nerveus. Tenslotte keert de kalmte van het begin terug.

Het Delta Pianotrio is een internationaal zeer succesvol ensemble. Met groot plezier zien wij ze nu al jaren steeds weer terug in de Vermaning, waar zij graag komen vanwege het fijne publiek, de mooie vleugel en de prachtige akoustiek.

za. 12 oktober 20.15 Vermaning Zaandam: Delta Pianotrio met muziek van Haydn, Vasks en Mendelssohn.
info en reserveringen www.nieuwehuysconcerten.nl