ZAANDAM - Op zaterdag 5 maart om 20.15 uur speelt het Delta Pianotrio in de Zaandamse Vermaning een programma ter gelegenheid van het uitkomen van hun nieuwste cd. Daarop staan onder meer het nieuwste, Derde Pianotrio van de Amerikaans-Russische componiste Lera Auerbach, en het Dumky Trio van Antonin Dvorak. 7 jaar geleden speelde het Delta Pianotrio voor het eerst in Zaandam.

Opmerkelijk onderdeel van hun programma was toen het Pianotrio van de hier totaal onbekende Lera Auerbach. Ongewoon spannend, oorspronkelijk en fantasievol was deze muziek, speciaal voor de Delta's geschreven. Toen ze een tijdje later terugkwamen hadden ze een tweede Trio van Auerbach bij zich, geheel anders, donkerder van toon maar minstens even goed. Op 5 maart komen ze met een Derde Pianotrio.

Intussen heeft het Delta Pianotrio zich geliefd gemaakt met hun geladen uitvoeringen en hun ontspannen en charmante uitstraling. En niet alleen in Zaandam. Het jonge trio verovert de wereld met hun spel, dat zich verdiept heeft maar in wezen hetzelfde is gebleven: persoonlijk, diepgaand, compromisloos en oprecht.

Za. 5 maart 20.15 uur, Vermaning, Westzijde 80 Zaandam: Delta Pianotrio met werken van o.m. Auerbach en Dvorakinfo en reserveringen via www.nieuwehuysconcerten.nl