ZAANDAM - Retour en Bourgogne is te zien op donderdag 19 oktober 15.00u, vrijdag 20 oktober 21.45u, zaterdag 21 oktober 16.45u en 19.30u, zondag 22 oktober 20.30u, maandag 23 oktober 20.30u en woensdag 25 oktober 20.30u

Omdat zijn vader op sterven ligt, keert de dertiger Jean na vele jaren onafgebroken reizen weer terug naar de wijngaard van zijn familie. Het weerzien met zijn broer en zus verloopt stroef, maar het drietal zal de krachten moeten bundelen om de wijngaard van hun vader draaiende te houden. Terwijl de seizoenen voorbij trekken, voelt Jean zich steeds meer thuis op de plek waar hij is opgegroeid.

Retour en Bourgogne is een warm familiedrama geworden, vol zon, wijn en bitterzoete jeugdherinneringen. Regisseur Cédric Klapisch levert met deze film dan ook een van de beste Franse feelgoodfilms van het jaar af.


Een film van Cédric Klapisch | Frankrijk, 2017, 113 minuten

Met Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil


The Beguiled is te zien op donderdag 19 oktober 20.15u, vrijdag 20 oktober 19.30u, zaterdag 21 oktober 16.30u en 21.45u, zondag 22 oktober 20.15u, maandag 23 oktober 20.15u, dinsdag 24 oktober 20.15u en woensdag 25 oktober 20.15u

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een gewonde soldaat opgevangen door de studentes en leraressen van een meisjesinternaat. Ondanks dat hij een vijandelijke soldaat is, wordt korporaal John McBurney goed verzorgd door de vrouwen. Maar de aanwezigheid van de knappe soldaat wekt ook wantrouwen, lust en jaloezie op. Terwijl hun gast weinig haast maakt om te vertrekken, lopen de spanningen tussen de geïsoleerde vrouwen steeds hoger op…

Regisseuse Sofia Coppola (Lost in Translation) gaf een feministische draai aan de klassieke thriller met Clint Eastwood. Het leverde haar een prijs op voor Beste Regie op het filmfestival van Cannes.


Een film van Sofia Coppola | Verenigde Staten, 2017, 93 minuten

Met Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst


Extra kinderfilms en knutselactiviteit in de herfstvakantie

In de herfstvakantie (21 t/m 29 oktober) vertonen wij extra kinderfilms. Kijk in onze filmagenda voor de data. Naast onze reguliere kinderknutselactiviteit op zondag 8 oktober om 13.00, is er op woensdag 25 oktober om 14.30 een tweede knutselactiviteit. Hierbij wordt er voorafgaand aan de film een uur lang gezamenlijk geknutseld in de foyer van het filmtheater.

Aanmelden voor de activiteit kan tot één dag van te voren via: kinderfilmdefabriek@gmail.com.


Kinderfilm: Brandweerman Sam: UFO Alarm! is te zien op zondag 22 oktober 14.00u en woensdag 25 oktober 15.30u

Op een dag denkt Norbert Puk dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al gauw loopt iedereen in Piekepolder om zich heen te kijken of ze ergens ufo's zien rondvliegen. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de ufo's, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel het marsmannetje…


Een film van Gary Andrews | Verenigd Koninkrijk, 2016, 60 minuten

Met de stemmen van Stan Limburg, Job Bovelander, Hildegard van Nylen

Nederlands gesproken


Kinderfilm: Gilbert is te zien op zondag 22 oktober 16.15u en woensdag 25 oktober 15.45u

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een frisse start waar niemand weet van zijn extreme ei-allergie die hem de scheldnaam 'Spuugbert' bezorgde. Omdat zijn ouders op reis gaan, komt tante Doris een paar dagen op hem passen. Zij is een beetje vreemd en wil het liefst samen koekjes bakken en spelletjes doen, niet bepaald Gilbert’s idee van een leuke vakantie. Stiekem glipt hij ertussen uit om te gaan ijshockeyen. Dat laat Tante Doris niet gebeuren en ze gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren! Voor Gilbert kan dit maar een ding betekenen: wraak!


Een film van Hanne Larsen | Noorwegen, 2016, 90 minuten

Met de stemmen van Beau Reurekas, Tanneke Hartzuiker, Josephine van Waesberghe

Nederlands gesproken


Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandssteeg 12

1502 BA Zaandam


Bezoek onze (vernieuwde) social media pagina’s:


Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

En bezoekt u de website op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993


Reserveren kan via www.belbios.nl, via www.de-fabriek.nl en ook via onze mobiele website m.de-fabriek.nl of u kunt elke dag vanaf een half uur voor aanvang van de film de filmkassa bellen: 075-6311993 Uw reservering is pas geldig als u een bevestiging heeft ontvangen.


Meer informatie over het programma en reserveren kan ook via de informatielijn: 0900-0989 (0,45 ct p/m)