ZAANDAM - Deze week in Filmtheater de Fabriek: Zaanse Zomergasten: Burgemeester Jan Hamming - The Theory of Everything, Mannenavond: Escobar, Under the Tree.

Zaanse Zomergasten is te zien op dinsdag 10 juli, 19.30u
Zes markante, inspirerende Zaankanters kiezen hun favoriete film en worden in de zaal voorafgaand aan de film geïnterviewd door Martijn Couwenhoven. Met voor en na de film extra's zoals proeverijen en live muziek. Deze filmmaand hebben we maar liefst drie Zaanse Zomergasten:

10 juli – Burgemeester Jan Hamming
Filmkeuze: The Theory of Everything, biopic over wetenschapper Stephen Hawking.

Mannenavond - Escobar is te zien op vrijdag 6 juli 19.15u
De Fabriek introduceert de tegenhanger van de Ladies Night: de Mannenavond. Op vrijdag 6 juli, 19.15 uur word je meegesleept in het levensverhaal van Pablo Escobar, gevuld met actie, vrouwen en drugs. Café Fabriek serveert achteraf Op & Top bier met 2 bitterballen voor slechts € 3,50. (Stoere) vrouwen zijn uiteraard ook welkom!

Escobar is te zien op vrijdag 6 juli 19.15u, zaterdag 7 juli 21.45u en zondag 8 juli 20.30u
Oscarwinnaars Javier Bardem en Penélope Cruz bundelen tien jaar na Vicky Christina Barcelona opnieuw de krachten voor Escobar. Deze meeslepende filmbiografie vertelt het waargebeurde verhaal van Virginia Vallejo. Deze ambitieuze journaliste krijgt een affaire met Pablo Escobar, de meedogenloze drugsbaron die een waar schrikbewind voerde in Colombia. Hij verdiende een fortuin met de handel in cocaïne. Maar wanneer zijn imperium onder vuur komt te liggen, dreigt Escobar het toch al wankele Zuid-Amerikaanse land in zijn val te mee te slepen.

Zowel Bardem als Cruz werden voor hun rollen genomineerd voor een Goya, de belangrijkste filmprijs van Spanje.
Een film van Fernando León de Aranoa | Verenigde Staten, 2018, 123 minuten
Met Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard

Under the Tree is te zien op donderdag 5 juli 20.15u, vrijdag 6 juli 21.30u, zaterdag 7 juli 21.30u, zondag 8 juli 16.30u en maandag 9 juli 20.15u
De zwarte komedie Under The Tree neemt op vlijmscherpe wijze kleinburgerlijkheid en intolerantie op de hak. Plaats van handeling is een buitenwijk in Reykjavik, waar een burenruzie flink uit de hand loopt. De inzet van het conflict is een boom van Baldvin en Inga. Deze zou het woongenot van hun buren Konrad en Eybjorg ondermijnen. Zij kunnen door de boom nu minder lang van de zon genieten in hun achtertuin. Terwijl de ergernissen en verwijten over en weer vliegen, begint een schijnbaar alledaagse burenruzie steeds duisterdere vormen aan te nemen.

Een film van Hafsteinn Gunnar Sigurðsson | IJsland, 2018, 89 minuten
Met Sigurður Sigurjónsson, Edda Björgvinsdóttir, Steinþór Hróar Steinþórsson