ZAANDAM - In samenwerking met Solo Stories brengt het Zaantheater op vrijdag 4 juni de online voorstelling 'Doet sneeuw pijn'. ‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het autobiografische boek van Carolien Spaans. Kort na de geboorte van hun zoontje verongelukt de man van Spaans tijdens een skivakantie. De tournee van ‘Doet sneeuw pijn’ is vorig jaar halverwege noodgedwongen gestopt maar Solo Stories neemt een speciale filmregistratie op in het Zaantheater. Zo kan iedereen die de voorstelling niet in het live theater heeft kunnen zien hem alsnog bekijken.

Elk seizoen komt het productiehuis Solo Stories naar Zaandam met een bijzondere voorstelling en vorig jaar waren zij te zien met 'Doet sneeuw pijn'. De voorstelling is een tragikomische monoloog gebaseerd op de autobiografie van Carolien Spaans. Zij verloor kort na de geboorte van haar zoon haar man door een skiongeluk. Actrice Saskia Temmink speelt de jonge vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. ‘Doet sneeuw pijn’ gaat over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

De voorstelling heeft lovende reacties van de pers gekregen waaronder 4 sterren in de Volkskrant. Vanwege de coronamaatregelen moest de tournee halverwege worden beëindigd. Solo Stories en het Zaantheater slaan nu de handen ineen en realiseren alsnog een bijzondere theaterervaring, zodat iedereen in het land die de voorstelling heeft moeten missen, of opnieuw wil beleven, van ‘Doet sneeuw pijn’ kan genieten. In het Zaantheater wordt een speciale filmregistratie opgenomen van de voorstelling. Op vrijdag 4 juni is deze registratie van ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig te zien. Voorafgaand kunt u ook online een inleiding bijwonen. In deze inleiding vertelt dramaturg Annemiek Lely over de inhoud en achtergrond van de voorstelling.

Kaarten bestellen
Wilt u deze voorstelling online bijwonen? U kunt nu kaarten bestellen voor 'Doet sneeuw pijn' op www.zaantheater.nl Een ticket per huishouden kost €9,-. Kaarten voor de inleiding zijn los te reserveren via de website van het Zaantheater voor €2,50.