ZAANDAM - ‘Het Jansen Vaccin’ is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. Een voorstelling die verbaast, laat schaterlachen en zin geeft om het leven (en elkaar) te omhelzen. Oorspronkelijk zou de cabaretier zijn show ’s avonds spelen. Nu theaters om 17.00 uur sluiten, staat Dolf Jansen maar liefst twee keer met ‘Het Jansen Vaccin’ op zondagmiddag 19 december in het Zaantheater.

“Ik wil gewoon spelen! En bovendien heb ik een actuele voorstelling die gaat over de situatie waar we nu inzitten, dus die wil ik laten zien,” zegt Dolf Jansen in de talkshow Humberto van 28 november. De planning was dat Jansen dit najaar vijf avonden in de week zijn oudejaarsvoorstelling zou spelen in verschillende theaters. Toen bleek dat theaters vanwege de overheidsmaatregelen om 17.00 uur moeten sluiten, zette Jansen alles op alles om toch zoveel mogelijk op de planken te staan en verplaatste een deel van zijn shows naar de middagen. En dus ook in het Zaantheater.

Wat mag u verwachten van ‘Het Jansen Vaccin’? In Dolf zijn eigen woorden: “Volop verkrijgbaar in uw favoriete theater. Politieke duiding, menselijke maat, improvisatie en poëzie. Bijwerkingen zijn er ook: schaterlach, denkfronsen, inzichten, verbazing en zin om het leven (en elkaar) te omhelzen.”

‘Het Jansen Vaccin’ is alweer de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. De eerste reeks Oudejaars maakte hij samen met Hans Sibbel (Lebbis) met wie hij zijn cabaretcarrière startte in 1989. Vanaf 2006 tourt Dolf solo langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij actualiteitenprogramma’s.

Dolf Jansen: “Dus lieve Zaankanters, Zaandammers, Zaanstrekers en andere Zaaners, ik kom naar jullie toe! Want ook voor jullie geldt: ‘Het Jansen Vaccin’, hoe hebben we het al die jaren zónder gedaan...?!”