ZAANDAM - Op 28 september staan de Dolly Dots met ‘Sisters on tour’ in het Zaantheater. De kaarten waren in één dag uitverkocht, maar daarna is het geduld van de fans nog flink op de proef gesteld. De tournee werd een jaar uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. En nu is het bijna zover…

Hits
Nog even en de zaal kan uit volle borst meezingen met Love Me Just A Little Bit More,Hela-di-ladi-lo en Do wah diddy diddy . Het publiek waant zich een avond in de jaren tachtig toen de Dots de ene na de andere hit scoorde zowel binnen als buiten Europa.

Verhaal achter succes

De Dolly Dots zullen niet alleen zingen, maar ook het verhaal achter het succes vertellen. Waar de Dolly Dots ook kwamen en wat ze ook deden, het was altijd een krankzinnig circus. Als groep waren ze een bezienswaardigheid en ze groeiden op in een glazen kooi. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen? Hoe gingen ze om met de plotselinge roem? Ze waren jong en op zichzelf aangewezen. Gelukkig hadden ze elkaar en maakten er altijd wat van. Als zusters.

Comeback

De meidengroep de Dolly Dots werd in 1979 opgericht en ging in 1988 uit elkaar. Sindsdien krijgen ze nog vaak de vraag: ’wanneer gaan jullie weer eens optreden?’ Na een succesvolle reünie in 2007 en 2008, overleed Ria Brieffies na een ziekbed. Daarmee was het klaar, vonden ze. Maar in 2016 traden ze toch weer eens kort op bij de Toppers in de Arena. Dat was zo’n dolle boel dat de Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers dit seizoen terugkomen naar de Nederlandse theaters. Het belooft een intieme, muzikale avond te worden waarin de voormalig tieneridolen met veel zelfspot terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar.