ZAANDAM - Op woensdag 11 en donderdag 12 mei staan de 26 ambitieuze zangeressen voor het eerst in het Zaantheater, met de muziektheatervoorstelling #LIKE ME. Met live begeleiding van pop- en rockband The Breeze. De voorstelling gaat over influencer Miss Scrooge, die haar hele perfecte leven online deelt om zoveel mogelijk likes, hartjes en followers binnen te halen.

Popkoor LEF! steekt het bekende verhaal ‘A Christmas Carol’ in een nieuw jasje met veel humor en muziek. Christmas in mei? De voorstelling werd vanwege de overheidsmaatregelen in december verplaatst naar mei. Maar volgens secretaris Ria den Hollander is deze voorstelling alles behalve een kerstverhaal. “Het is een verhaal over deze tijd waarin veel mensen lijden aan de nadelen van sociale media, daarom hebben we er niet voor gekozen om het verhaal te veranderen.”

Waar de oude vrek Ebenezer Scrooge weigerde zijn geld te delen, is delen juist het levensdoel van onze Miss Scrooge, die haar hele perfecte leventje online zet om zoveel mogelijk likes, hartjes en followers binnen te halen. Ze is rijk, maar of ze nou zo'n rijk leven heeft? Dankzij drie digitale geesten komt zij er achter dat er meer is dan een leven op de socials en dat er een werkelijkheid bestaat. Een werkelijkheid die helemaal niet zo perfect is. En dat je helemaal niet hoeft te voldoen aan een opgelegd schoonheidsideaal om erbij te horen… En dat dat prima is. Beter zelfs!

De leden van het Zaanse popkoor LEF! zijn al 14 jaar samen. Sinds 5 jaar staan zij onder leiding van dirigent en zangcoach Louis van Dijk en hebben zij een enorme ontwikkeling doorgemaakt; de muzikale lat gaat steeds hoger. Ria den Hollander: “ We zijn een hele ambitieuze groep, we doen alles zelf en in eigen beheer. Het was de droom om een keer in het Zaantheater te staan en dat gaat nu gebeuren.”

Nieuwsgierig naar deze muziektheatervoorstelling vol blogs, vlogs, likes, hartjes, followers, en ghosts? “#LIKE ME” is op 11 en 12 mei te zien in het Zaantheater, aanvang 20:30 uur. Kaarten kun je bestellen via www.zaantheater.nl