KROMMENIE - Op steeds meer plekken in Nederland kun je Ecstatic dancen, een vrij-dans-rage overgewaaid uit San Francisco; eerst naar Amsterdam, Alkmaar en nu ook in de Zaanstreek, in Krommenie! Maar wat is Ecstatic dance nou precies? Waarom vinden mensen het leuk en groeit het zo snel in Nederland?

Ecstatic dance is een vorm van vrijdansen en je kunt het misschien het beste zien als een combinatie van yoga en dansen, maar ook weer niet. Het gaat puur om het dansen en vrijheid hierin ervaren om te dansen zoals je dat ook wel eens stiekem thuis doet, alleen nu met anderen! Elke keer kan je weer steeds een beetje meer vrijheid ontdekken, een nieuwe 'dansmove' die je nog nooit eerder had gedaan, die puur voortkomt uit jou.

Er wordt gedanst op zeer uiteenlopende muziek, van klassieke muziek, kan het gaan naar hip-hop, dance, electro naar Afrikaanse muziek, heel uiteenlopend en leuk om allemaal uit te proberen.

Naast dat het een vorm van vrije expressie is zijn er ook bepaalde richtlijnen om het een speciale manier van dansen te maken, namelijk: geen drugs of alcohol, alleen water en thee. Er wordt op blote voeten gedanst om lekker te kunnen bewegen, maar ook om goed contact te maken met de vloer. Daarnaast is het de bedoeling dat er niet gesproken wordt om zo elkaar niet te storen als je lekker even alleen wilt dansen en in trance wil komen. Je kan met andere dansen, maar je mag hier ook vriendelijk voor bedanken door je handen naar elkaar toe te vouwen en aan te geven dat je liever nog even alleen danst. Zo heb je de vrijheid om het je eigen avond te maken en zo te dansen als je zelf wilt.

Na een avond dansen voel je je weer helemaal opgeladen, ben je weer lekker tot jezelf gekomen, heb je een heerlijk vrij gevoel en heeft je lichaam een goeie workout gehad, eigenlijk net als yoga, maar dan anders. En het leuke ven Ecstatic Dance is dat het een heel divers publiek heeft, van jong tot oud, iedereen is welkom!

Vrijdag 20 Maart is de eerste Ecstatic Dance Krommenie, maar voor de hele Zaanstreek, in de Grote Weiver in Wormerveer, van 19:30 (deur open 19:00) tot 22:15. Entree is € 7,50 online te bestellen en € 10,- aan de deur.

Kijk voor meer informatie: www.ectstaticdancekrommenie.nl.