ZAANDAM - De musicalproductiegroep van FluXus is er na maandenlange repetities klaar voor. Zaterdag 23 en zondag 24 juni kun je genieten van de nieuwe musical ‘Kittekat’ in dorpshuis De Kwaker in Westzaan. Majanka Fröhlich, regisseur van de groep, legt uit waarom iedereen moet komen kijken.

De musicalproductiegroep zet al ruim tien jaar musicalproducties neer met talentvolle podiumbeesten uit de Zaanstreek. En dat met groot succes! Zo stond de groep vorig jaar met Code Monet meerdere avonden in goedgevuld Zaantheater. In de Kwaker was de groep eerder te zien met “Chicago aan de Zaan”, een Zaanse bewerking op de filmmusical Chicago.

Herkenbaar
Ieder jaar bewerkt theatermaker en regisseur Majanka Fröhlich een bestaande musical tot een typisch Zaans verhaal. De producties worden ook altijd op verschillende Zaanse locaties opgevoerd. Majanka: “Het is geweldig om verhalen te “verzaansen” zodat het herkenbaar wordt en natuurlijk soms ook hilarisch. Daarnaast ligt er zoveel geschiedenis in de Zaanstreek en is het heerlijk om dit te gebruiken voor een spannend verhaal.”

Live muziek
Dit jaar heeft Majanka gekozen voor de humoristische en absurdistische familiemusical “Kittekat”, een bewerking van het bekende sprookje “De Gelaarsde Poes”. Majanka: “Deze familieshow kent komische scènes, swingende muziek die live wordt gespeeld door een speciaal samengesteld combo onder leiding van Sebastian Ohm. De in Westzaan opgegroeide zangeres Daphne Groot begeleidt de groep voor de meerstemmige zang.”

Bijzondere groep
Het belooft een heerlijke musical te worden waarin veel valt te lachen voor jong en oud. De spelers, dansers en zangers die meedoen hebben verschillende leeftijden, vanaf 10 jaar tot 50-plus en dat maakt deze groep zo bijzonder. De productie staat in het teken van “Iktoon de Zaanstreek” en laat zien wat je met talentvolle amateurspelers kunt bereiken”, aldus theatermaakster Majanka Fröhlich.

Zaterdag 23 juni begint Kittekat om 19.30 uur en op zondag 24 juni om 14.00 uur. De Kwaker vind je in de J.J. Alanstraat 127 in Westzaan. Voor meer informatie zie www.fluxus.nl en www.dorpshuis-westzaan.nl. Kaarten voor Kittekat een avondvullende familievoorstelling kosten: € 7,50
Reserveren via: productie@fluxus.nl.