ZAANDAM - Drie textieldocenten bundelen hun krachten bij FluXus in Zaandam. Linda Willemszoon, Jantine Hos en Nathalie Prins van Duin hebben het initiatief genomen om, onder de vlag van Fluxus, een plek te creëren waar eindeloos met textiel kan worden geëxperimenteerd. Vanaf maandag 26 maart om 19.30 uur in FluXus, Klaas Katerstraat 7b in Zaandam, is iedereen welkom die een passie heeft voor textiel en zijn of haar kennis over materialen en technieken wil verbreden en verdiepen. Tot september 2018 is de toegang gratis.

In de werkplaats ‘Eindeloos Textiel’ leer je over oude en nieuwe technieken om textiel te kunnen bewerken. Daarbij ontdek je nieuwe manieren van het ontwerpen en produceren van textiel. Niet alleen met traditioneel textiel, maar ook met andere materialen, zoals hout, plastic, metaal en keramiek kan worden geëxperimenteerd. Bij nieuwe technieken kun je onder meer denken aan 3D printen, lasersnijden, en digitaal printen. Dit alles onder de begeleiding van Linda Willemszoon, Jantine Hos en Nathalie Prins van Duin, docenten die veel ervaring hebben op het gebied van textiel, prints, mode en draagbare kunst. Wil jij op een innovatieve manier een creatief textiel werkstuk maken? Wees welkom!

Gastdocenten
Elke avond staat een specifieke techniek of materiaal centraal, maar deelnemers kunnen juist ook zelfstandig aan de slag en hebben een eigen inbreng in de inhoud van het programma. Het creatieve proces van de deelnemer staat voorop. Bijzonder aan deze textielwerkplaats zijn de gastdocenten die ter inspiratie komen vertellen over hun eigen specifieke kunsten en hoe je dit zou kunnen vertalen in het werken met textiel.

Eindeloos Textiel is van 19.30 tot 21.30 uur open. Je bent op de volgende maandagavonden welkom: 26 maart, 9 en 23 april, 7 en 28 mei en 11 juni. Toegang is gratis en de locatie is Lokaal 5, FluXus, Klaas Katerstraat 7b, Zaandam. Voor meer informatie: www.fluxus.nl.