ZAANDAM - Op 4 februari om 20.00 uur geeft harpiste/mezzosopraan Ekaterina Levental een recital in de Zaandamse Vermaning. Zij zingt en speelt liederen en stukken van Anna Cramer, Benjamin Britten, Maurice Ravel, Dmirti Shostakovitsj en anderen.


Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Nederlandse componiste Anna Cramer werd geboren. Haar uitzonderlijk talent is in al die jaren echter nooit voldoende erkend. Anna Cramer leefde in roerige tijden, en was kwetsbaar als alleenstaande vrouw. Ze liet een voornamelijk vocaal oeuvre achter met eigenzinnige liederen, vaak over een gebroken hart. Het tragische thema van haar leven.

Mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental zingt twee liederen van Anna Cramer, en begeleidt zichzelf daarbij op de harp. Daarnaast brengt ze andere composities die thematisch of historisch aansluiten bij dit werk. Ekaterina zal het geheel verder voor u omlijsten met een persoonlijke toelichting.

Met 'Oh! Quand je dors' - een gelijknamig lied van Franz Liszt - onderzoekt Ekaterina Levental de kracht van dromen en verbeelding, als middelen om hoop en inspiratie te vinden. Anna Cramer's zoektocht naar authenticiteit en integriteit, haar onverzettelijkheid en eigenzinnigheid zijn daarbij een rijke inspiratiebron en getuigen van een groot talent, dat wij niet hadden mogen missen.

Quand je dors – Als ik droom: Vermaning Zaandam, 4 febr. 2023, 20.00 uur.

Ekaterina Levental – mezzosopraan/harp

info en reserveringen www.nieuwehuysconcerten.nl