ZAANDAM - De Kunstrondleiding komt terug! Na het overweldigende succes van vorig jaar, opent het Zaantheater vrijdag 29 en zaterdag 30 maart nogmaals haar deuren voor een verrassende Kunstrondleiding door het hele gebouw. De rondleiding leidt je naar plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Krijg een unieke blik achter de schermen en ervaar het gebouw op een totaal andere manier. De korte dansperformances, die geïnspireerd zijn op werken van beeldend kunstenaar Rob Cerneüs jr., zullen zeker verrassen. De route eindigt in de foyer bij het kunstwerk De poort der Verbeelding waarin beeldende kunst en podiumkunst samenkomen.


Rob Cerneüs jr. maakte tien jaar geleden De Poort een beeld dat een prominente plek heeft op de 1e etage in de foyer van het Zaantheater. Ter ere van het 25-jarig bestaan van het theater, maakte Cerneüs een bijbehorend kunstwerk, ter invulling van de Poort. Dit gloednieuwe werk én een tentoonstelling met de mooiste stukken uit zijn oeuvre zijn te zien tijdens de kunstrondleiding.

Om álle zintuigen dit weekend te prikkelen is ook het ZaanTheaterrestaurant gedurende de Kunstrondleidingen geopend. Geniet met elkaar van een heerlijk met zorg samengesteld drie-gangen menu vol seizoen- en streekproducten, uitkijkend over de prachtige Zaan.

Bezoekers over de Kunstrondleiding

"Ik ben helemaal geëmotioneerd. Ik heb veel gezien in het Zaantheater, maar iets als dit nog nooit"
"Ik vond het een bijzondere ervaring die je raakt"
"Een prachtige ontmoeting met dans en kunst"

Choreografie: Shailesh Bahoran

Muziek: Rik Ronner

Kunstrondleiding in het Zaantheater
(een ZaantheaterProductie)
vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2024
14.00 | 16.00 | 20.00
Toegang € 15,-
Tickets zijn te koop via www.zaantheater.nl. Hier reserveer ook je tafel voor in het ZaanTheaterrestaurant.

https://zaantheater.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2023-2024/ontdek-opnieuw-de-kunstrondleiding/