ZAANDAM - De Zaanstreek viert deze zomer dat het precies 150 jaar geleden is dat de Franse schilder Claude Monet onze streek bezocht en schilderde. Op zondag 4 juli dompelen De Bullekerk, Café De Fabriek en het Zaantheater het centrum van Zaandam daarom onder in Franse sferen. Bezoekers kunnen op die dag een stempelkaart kopen op de terrassen van deze drie Zaanse organisaties. Op vertoon van de stempelkaart wordt hier een Frans drankje geserveerd.


Op 4 juli organiseren het Zaantheater, De Bullekerk en Café de Fabriek het evenement Tour de Monet. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers flaneren langs de Zaan en onderweg een Frans drankje nuttigen op de terrassen van de drie Zaanse organisaties. Op de route staan schilders van de Saense School voor Beeldende Kunst en klinken Franse klanken. Bij het Zaantheater speelt het duo ‘Alors on Chante’ ieder uur Franse chansons. Accordeonist Jean-Louis van Dam trakteert samen met zangeres Rebecca Lobry het publiek op het terras van De Bullekerk, het terras van Café De Fabriek en het terras van het Zaantheater op een verrassingsoptreden. En in De Bullekerk wordt die dag ook de kunstmanifestatie ‘Door de ogen van Monet’ van Fluxus geopend. Vanaf de Beatrixbrug is de beroemde theekoepel te zien en op de Hogedijk het Blauwe Huis. Allebei 150 jaar geleden op schildersdoek vastgelegd door Monet.

Stempelkaart kopen

Tour de Monet is een doorlopende belevenis in de buitenlucht zonder vast start- of eindpunt. U kunt vanaf 14.00 uur beginnen bij het terras van De Bullekerk, Café de Fabriek of het Zaantheater op een zelf gekozen tijdstip en hier een stempelkaart voor €10 aanschaffen. Jean-Louis van Dam en Rebecca Lobry laten hun muziek horen bij De Bullekerk rond 14.00 uur, bij De Fabriek rond 15.30 uur en bij het Zaantheater rond 16.30 uur. Meezingen met ‘Alors on Chante’ kan bij het Zaantheater rond 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.