ZAANDAM - Op zondag 28 oktober gaat de FluXus familiemusical ‘De Saense Chocoladefabriek’ in reprise. Zaanse musicaltalenten voeren die dag vijf maal een korte editie van de musical uit en nemen je mee door de oude chocoladefabriek van Verkade aan de Zaan. De gratis toegankelijke voorstellingen maken onderdeel uit van de Zaanse Fabrieksdag georganiseerd door IFIKZ.

De FluXus musical ‘De Saense Chocoladefabriek’ is een bewerking van het bekende verhaal van Roald Dahl over een chocoladefabriek. Deze typisch Zaanse versie van de hand van theatermaker Majanka Fröhlich wordt onder haar leiding gespeeld door Zaanse amateurspelers, zangers en dansers van verschillende leeftijden. In 45 minuten wordt je meegenomen door de fabriek en ontdek je de wereld van gouden wikkels en overheerlijke chocoladerepen. Toegang is gratis. Tussen 11.00 en 16.00 uur start er elke heel uur een voorstelling vanuit De Verskade. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een optreden van het Zaanse fanfarepunkcollectief De Kift. Meer informatie via www.ifikz.nl/verskade/.

Toeschouwers die na de mini-musical meer willen, kunnen uitkijken naar de nieuwe FluXus familiemusical ‘Het Geheim van de Zaanstreek’. Deze productie met voor en achter de schermen meer dan 100 Zaankanters speelt 25 en 26 mei 2019 in de grote zaal van het Zaantheater. Tickets zijn reeds verkrijgbaar via het Zaantheater.

Zaanse Fabrieksdag
Deze activiteiten in De Verskade maken onderdeel uit van het programma dat IFIKZ samenstelde onder de naam Zaanse Fabriekdag. Ze vormen een mooie aanleiding om eens een kijkje te nemen in de catacombe van deze oude Verkadefabriek in Zaandam. Daarnaast zijn er activiteiten op het Hembrugterrein, in De Honigfabriek en op de Zaan. Voor het volledige programma verwijzen wij naar www.ifikz.nl.