WORMERVEER - Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor op 21 mei (2 e Pinksterdag)! Fort bij Spijkerboor is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft bijzondere verhalen. Op 2 e Pinksterdag 21 mei is Fort bij Spijkerboor weer open tussen 11-16u. Je kunt het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan.

Verken het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Of, nog leuker, ga mee met een rondleiding! Tijdens de rondleiding laten de gidsen je de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Bovenop het fort heeft u een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie! In het fortcafé kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart.

Meer informatie en online boeken op www.natuurmonumenten.nl Online boeken kan tot 10u in de ochtend op 21 mei, daarna alleen nog op het fort zelf. Let op, vol = vol. Het fort is ook open op 3 en 24 juni.