ZAANDAM - Heb je zin om in een levensgrote blokkendoos te duiken of om je eigen totempaal te bouwen? Dat kan op zondag 17 april tijdens het Kleurrijke Peuterfestival in het Zaantheater. Bezoek de te gekke peutervoorstelling ‘Muk’ (vanaf 2 jaar) of ‘Het Muizenhuis: Sam & Julia, Op Reis’ (vanaf 3 jaar), of allebei. En speel voor de voorstelling en daarna naar harte lust in de foyer die is omgetoverd tot een kleurrijke speeltuin.

Het Kleurrijke Peuterfestival is een echte belevenis voor peuters en hun (groot)ouders. Wie een kaartje heeft voor een van de voorstellingen kan deze zondagmorgen spelen en bouwen in een krakende en knisperende speeltuin. Ontdek een wondere wereld vol kleuren en figuren. Voor of na deze ontdekkingstocht kunnen de voorstellingen ‘Muk’ en ‘Het Muizenhuis: Sam & Julia, Op Reis’ worden bezocht.

‘Muk’ van De Groote Haay is een aanrader voor iedereen vanaf 2 jaar. Het hondje Muk uit de prentenboeken van Mark Haayema komt tot leven in deze voorstelling. Hij droomt over stippen, zwarte ronde vlekken op zijn vacht. Vandaag weet Muk het zeker: Voor elke heldendaad die je verricht, krijg je een stip erbij. ’s Nachts droomt Muk dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan. Lekker blijven dromen, Muk!

Voor iedereen vanaf 3 jaar is er de voorstelling ‘Het Muizenhuis: Sam & Julia, Op Reis’ van 2-ater Producties naar de populaire boeken van Karina Schaapman. In deze voorstelling maken Sam & Julia samen met opa Zeeman een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Theatermaker Mariska Simon speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is. En thuis is waar je je muis voelt.

Heb je zin in een kleurrijke ochtend? Kom dan op zondag 17 april naar het Zaantheater. Meer informatie en kaarten zijn beschikbaar via www.zaantheater.nl