ZAANDAM - Bent u nieuwsgierig naar het wel en wee achter de schermen van het Zaantheater? Naar de kleedkamers, de geur, de sfeer en de gebruiken en gewoontes van artiesten? Tijdens het Nationaal Theaterweekend opent het Zaantheater op zaterdagmiddag de deuren voor gratis rondleidingen achter de schermen. Tussen 12.00 en 17.00 uur start elk uur een rondleiding.

Een medewerker van het Zaantheater leidt u rond langs plekken waar het publiek normaal nooit komt: over het toneel en langs de kleedkamers en de artiestenfoyer. U ontdekt wat er allemaal bij komt kijken om een theatervoorstelling op het podium te laten zien en hoe de artiesten zich voorbereiden. Om 12.00 en 14.00 uur ligt de nadruk op de technische kant van het theater: hoofd technische dienst Steven Houtman verzorgt dan de rondleidingen. Om 13.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur zijn er algemene rondleidingen. Zeker zijn van een plek? Reserveren kan via www.zaantheater.nl.

Nationaal Theaterweekend: voorstellingen voor een tientje

Tijdens het Nationaal Theaterweekend ademt heel Nederland theater en kosten alle voorstellingen slechts 10 euro per kaart. Het Nationaal Theaterweekend in het Zaantheater wordt traditiegetrouw geopend met de NachtParade op vrijdagavond 26 januari. Ga voor slechts 10 euro mee op avontuur door het hele theater en beleef korte voorstellingen en theatrale ontmoetingen op bijzondere plekken. Op zaterdagavond kunnen kinderen en hun (groot)ouders in de grote zaal genieten van ‘De Kleine Zeemeermin’ (vanaf 6 jaar) van Theater Terra. Laat je in de kleine zaal tijdens de Comedy Night verrassen door MC Aron Elstak, die de jonge comedians Johan Fretz, Lonneke Dort en Oldenhermanns presenteert. De Ashton Brothers spelen zondagmiddag ‘Enfants Terribles’ in de grote zaal, maar deze voorstelling is al uitverkocht. In de kleine zaal brengt Golden Palace ‘Shop till you drop’, een beeldende, absurd-humoristische voorstelling over shoppen. Rondom de voorstellingen worden meet & greets en andere extra’s georganiseerd.

Informatie

Meer informatie over de voorstellingen en alles wat er gebeurt tijdens het Theaterweekend is te vinden op www.zaantheater.nl. Kaarten voor de voorstellingen kosten 10 euro per stuk en zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 075 – 6555333.