ZAANDAM - Twee jaar geleden besloot een groep Zaanse vrienden het erop te wagen. Samen richten ze 'Vocality Productions' op. Inmiddels vormen ze een collectief van jonge musicalperformers van hoog niveau. Op 6 november staan ze met de gloednieuwe voorstelling 'Best of Vocality' in het Zaantheater. In deze voorstelling spettert de vocale familie van het podium met prachtige luisterliedjes, swingende klassiekers en opzwepende dansnummers.

"Nu we het theater weer in mogen gaan we er een feestje van maken op het podium, want dat is wat we het liefste doen," vertelt producent en performer Brittany Sanders enthousiast. Het collectief is ontstaan uit een groep vrienden die al lange tijd bezig waren in de kunsten. Brittany: "We hebben verschillende achtergronden en zijn een diverse groep. Sommigen van ons zijn professionele musicalperformer in wording, anderen hebben bijvoorbeeld Neuropsychologie en Wiskunde gestudeerd. We hebben besloten de regie in eigen handen te nemen."

En zo ontstond ongeveer twee jaar geleden 'Vocality Productions', een collectief van jonge musicalperformers van hoog niveau. Deze vocale familie regisseert en choreografeert hun eigen voorstellingen in de Zaanstreek en omgeving. Geheel zelfvoorzienend zetten zij zowel bekend als onbekend musicalrepertoire naar hun hand.

De vrienden zijn dolblij dat ze na de coronamaatregelen weer het theater in kunnen. "Begin 2020 zouden we in het theater staan met een voorstelling die helemaal af was, maar toen ging de eerste lockdown in. Die voorstelling is zo vaak uitgesteld dat we besloten dat het tijd was voor nieuwe energie. We hadden zin om iets nieuws te maken. 'Best of Vocality' is dan ook een hele nieuwe show waarmee we hopen het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen."

Zin in een spetterende show? Op 6 november staat 'Best of Vocality' om 20.30 in het Zaantheater. Kaarten kosten €13,50 (inclusief drankje en garderobe). Kaarten bestellen kan op www.Zaantheater.nl