ZAANDAM – Podium de Flux bestaat bijna 5 jaar en heeft in de loop van de tijd een grote professionaliseringsslag gemaakt. Steeds grotere namen betreden het kleine podium in de Zuiderkerkstraat in Zaandam. In het afgelopen jaar hebben The Rosenberg Trio, Red Snapper, Gare Du Nord en Band Of Friends op het podium gestaan. Binnenkort mag De Flux onder andere Lee ‘Scratch’ Perry, Jan Akkerman, Eric Gales en Matt Bianco verwelkomen.

Lee ‘Scratch’ Perry is met zijn 82-jarige leeftijd een van de laatst levende reggae legendes. Deze Jamaicaanse artiest was een voorbeeld voor een jonge Bob Marley & the Wailers. Zijn carrière floreerde met hits als ‘People Funny Boy’ en ‘Return of Django’. Lee ‘Scratch’ Perry wordt bijgestaan door Neil Fraser, ofwel The Mad Professor. Op 8 april zullen Lee ‘Scratch’ Perry en The Mad Professor een optreden in de Flux verzorgen.

Jan Akkerman (1946) is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. 14 april staat deze gitaarvirtuoos in de Flux met zijn band.

Een andere gitaarvirtuoos die voet zal zetten in de Flux is Eric Gales. Joe Bonamassa noemt hem een van de beste gitaristen ter wereld. Carlos Santana zegt dat hij absoluut fantastisch is en Dave Navarro verbaast zich erover dat Eric Gales niet al lang is uitgeroepen als beste bluesrockgitarist aller tijden. Het moge duidelijk zijn, Eric Gales is een gitarist van wereldformaat. Op 6 mei zal hij zijn kunsten ten tonele brengen in de Flux.

Ook Matt Bianco hoort thuis in het rijtje wereldartiesten. Deze Britse artiest scoorde wereldwijd diverse hits met o.a. ‘Half A Minute’, ‘Get Out Of Your Lazy Bed’ en ‘Whose Side Are You On?’. Ter ere van hun vijftiende album ‘Gravity’, staat de band 4 november in De Flux. Ga voor meer info en tickets naar www.podiumdeflux.nl