ZAANDAM - Iedereen kent ze: Let The Sunshine In, Aquarius en I Got Life. Deze onsterfelijke songs uit de musical HAIR hebben door de jaren heen niets aan zeggingskracht verloren. Eind januari kun je ze allemaal weer horen in de tintelfrisse nieuwe versie van de musical uit 1967. Waarom HAIR? Omdat het verhaal na 50 jaar nog net zo actueel en relevant is als toen. HAIR is van alle tijden, HAIR is nu!

William Spaaij, Anouk MaasTommie Christiaan, Raffaëla Paton en jong talent geven vorm aan de jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep. Ze verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en vrijheid, voor een wereld zonder regels en taboes. Maar de smerige oorlog hijgt ze in de nek.

Deze nieuwe productie is allesbehalve een nostalgische trip naar de tijd van flowerpower. Met z’n energie en drang naar liefde en vrijheid is HAIR de perfecte musical voor nu, als tegenwicht voor onze wereld vol cynisme en onverdraagzaamheid.

Raffaëla Paton maakt musicaldebuut in de musical HAIR. In haar rol als June zingt zij onder andere het wereldberoemde nummer Aquarius. Het is voor Raffaëla Paton de eerste keer dat zij haar opwachting maakt in een musical. De Amsterdamse won begin 2006 de derde editie van ‘Idols’ en in 2013 won Paton het programma ‘De Beste Zangers van Nederland’.

De musical HAIR is van woensdag 25 t/m zondag 29 januari te zien in het Zaantheater.