ZAANDAM - ‘Hans en Griet in Zaandam’ is de nieuwe muziektheatervoorstelling van de Toneelmakerij en Silbersee. Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos, maar in de stad. Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans waarin fantastische acteurs meespelen. Hans wordt gespeeld door Jan-Paul Buijs, bekend van o.a. de dramaserie ‘Swanenburg’. En de moeder door Rop Verheijen, bekend van ‘Wie is de Mol’ en ‘De Luizenmoeder’. Op zondag 7 november staat de voorstelling in het Zaantheater.

Wonderlijke figuren
Door hun ouders op straat gezet, zwerven Hans en Griet ’s nachts door de verlaten straten van Zaandam. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek.

Muziektheater
In 1893 maakte Engelbert Humperdinck een opera van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Theaterschrijver Jibbe Willems (winnaar Gouden Krekel 2019) hertaalde minutieus het libretto en zette het bekende sprookje om in een eigentijds verhaal. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf? Een coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van Zaandam.

Survivallen met Griet
'Het is niet erg om te verdwalen, dan kom je nog eens ergens'. Rondom de voorstelling zijn er diverse educatieve activiteiten ontwikkeld. Haal de survival kit op bij het Zaantheater en zet al je survival skills in om heelhuids terug te keren!