ZAANDAM - Op 21 Maart 2017 organiseert Rotary Club Zaandam samen met Restaurant De hoop Op d'Swarte Walvis voor het tweede jaar Concert Culinair. Een fundraising diner voor iedereen die van goed eten en fijne muziek houdt. Het doel van deze avond is het steunen van een goed doel in de Zaanstreek. Deze keer is dat Stichting Nieuw Seizoen.

Een nieuw begin, een nieuw geluid.
21 Maart begint de lente, het seizoen van nieuw leven en groei. Nieuw Seizoen is ook de naam van de stichting die met de opbrengst van dit diner zal worden ondersteund. Deze stichting biedt mensen en gezinnen die, om wat voor reden dan ook, een sombere toekomst voor zich zien, een huiselijke omgeving en een gezinssituatie om in tot rust te komen. Door hun huis te verbouwen en open te stellen bieden de oprichters van deze stichting hun gasten een plek om een nieuw begin te maken. De opbrangst zal gebruikt worden voor de verbouwing van het pand.

Muziek op het menu.
Bij een nieuwe lente hoort natuurlijk ook een nieuw geluid. Nadat vorig jaar Bach op het menu stond is het nu de beurt aan Merain. Een trio van drie dames die met harp, viool, bohrán en stem, Ierse volksmuziek in eigen arrangementen ten gehore brengen. Zij zullen tussen de gangen in stukken spelen en daarbij ook een korte uitleg geven.

Een nieuwe lente biedt ook ruimte voor verrassingen op culinair gebied. De Chefs van Restaurant de Hoop op d’Swarte Walvis doen op deze avond hun uiterste best hun gasten van die avond 5 keer opnieuw te verbazen met hun fijne smaak. Ze maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van seizoens- en regionaal gebonden producten. Natuurlijk worden daar de juiste passende wijnen bij geschonken, speciaal geselecteerd door de sommelier.

Driedubbel genieten is wat de organisatie met deze avond voor ogen heeft. Genieten van het eten en de muziek, maar ook van het fijne gevoel dat hiermee een fantastisch doel wordt gesteund. Mensen die willen reserveren kunnen een mail sturen aan: concertculinair@gmail.com