ZAANDAM - Kleine en grote avonturiers opgelet! Het Avonturenfeest komt er aan. Op zondag 13 maart valt er tussen 13.00 en 17.00 uur overal in het Zaantheater iets avontuurlijks te beleven. Doe proefjes met het HEMLAB, volg een theatrale workshop van theatermaker Jeannie Zuiderwijk of vier feest met dansschool Jemisquare. Alle workshops en activiteiten zijn gratis. Naast alle activiteiten kan je ook naar de voorstelling 'PADABOOM!' van Drumdrumdrum. Een kaartje voor deze vrolijke voorstelling kost slechts €5,-. Ga mee op avontuur in het Zaantheater!

Theatrale workshop met keukengerei, schimmenspel en proefjes

Om een avontuur te beleven hoef je dit weekend niet ver van huis. In de keukenla zit een heleboel spannend keukengerei. Theatermaker Jeannie verzint verhalen met alledaagse voorwerpen. Jeannie: "We gaan proberen of we pollepels, een pan, een kurkentrekker en nog veel meer keukengerei tot leven kunnen wekken. Zo laten we pannen en spatels dansen." Ook het Zaans Museum prikkelt de verbeelding met een knutselworkshop waarmee je je eigen schimmenspel maak. En heb je altijd al willen weten hoe je een zeepkubus, kleurentollen, lolliefluitjes of een ballon op een fles maakt? Met het HEMLAB kunnen jonge onderzoekers een heleboel proefjes doen.

Voorstelling PADABOOM!

Voor slechts €5,- kun je naar de voorstelling PADABOOM! van Drumdrumdrum. Een vrolijke voorstelling over Geluidengrijpers. Alles wat De Geluidengrijpers in handen krijgen toveren ze samen met de kinderen om tot swingende nieuwe liedjes. Of het nou een klein blikje fris is, een papieren zak, het kakelen van een kip of het blaffen van een hond. Want in alles zit muziek!

Dansfeest, voorlezen en een reuzenkleurplaat

Heb je voor of na de voorstelling zin gekregen om te dansen? In de kleine zaal is een groot dansfeest. Docent Miriam de Boer van Jemisquare en haar leerlingen leren je de coolste dansmoves. Omdat avonturiers ook best even mogen chillen, is er een voorlees-boekenhoek. Hou je van kleuren? Dat kan ook. En dan niet op een gewone kleurplaat maar op een reuzenkleurplaat van één bij vier meter. Docent Rob Cerneüs van het Compaen VMBO heeft samen met zijn leerlingen speciaal voor het Avonturenfestival een kleurplaat getekend vol met avonturiers.

Ga je mee op avontuur in het Zaantheater? We zien je graag zondag 13 maart. Kijk voor meer informatie en kaarten voor 'PADABOOM!' op zaantheater.nl.