PURMEREND - Het Reuring Festival beleef je van 22 t/m 25 juni in het Leeghwaterpark en in de stad met theater op locatie, dans, muziek en straattheater uit alle windstreken. Verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast op het Reuring Festival, wat de ideale kans biedt om niets van het programma te hoeven missen.

Theater op Locatie

Het Reuring Festival presenteert met trots Theater op Locatie: Het Deense Asterions Hus brengt een moderne versie van het beroemde liefdesverhaal Romeo en Juliet met verliefde sumoworstelaars en ballet in kruiwagens vol humor, passie en chaos op Kop West in Weidevenne. Schrijfster en theatermaakster Nhung Dam speelt in Boekhandel Het Leesteken een intieme voorstelling over de persoonlijke vragen die ze stelt over geluk. Zangeres en harpiste Ekaterina Levental neemt je in de trouwzaal bij het Purmerends Museum mee in het bijzondere en persoonlijke verhaal over De Weg die ze als tiener aflegde. De voorstelling van Abdelhadi Baaddi is helemaal uitverkocht.

Straattheaterdag

De binnenstad van Purmerend staat zaterdag in het teken van internationaal straattheater. Niet schrikken als je plotseling op straat midden in een theatervoorstelling staat, want de stad vult zich dan met professionele theatermakers, acrobaten en dansers uit alle windstreken als HURyCan, Cie Woest, Blaas Of Glory, Teatró So, Joli Vyann & L’Eolienne en meer…

Bij ons in de Jordaan

Het Amsterdamse Zwanenkoor met speicale gasten Willeke Alberti, Bob Fosko en Mieke Stemerdink zingen naast de typische Amsterdamse inhakers een selectie uit de grote verzameling liedjes die ons land rijk is en dat moet natuurlijk uit volle borst mee worden gezongen!

Ook de Reuring Kidz middag op vrijdagmiddag, de Latin-Salsa Avond op vrijdagavond, de Tribute Night op zaterdagavond en het pop- en dance spektakel Reuring Cityslam op zondag in het Leeghwaterpark ontbreken dit jaar niet. Bekijk het volledige programma, kaartverkoop voor theater op locatie en meer op reuring.com.