ZAANDAM - In de laatste persconferentie hoorden we dat Het Zaantheater na 17.00 uur zijn deuren gesloten moet houden. Maar tot en met 14 januari 2022 blijven we wel in de middagen open tot 17.00 uur met middagvoorstellingen. Dat betekent dat enkele avondvoorstellingen verplaatst en sommigen helaas geannuleerd zullen worden. De meeste jeugdvoorstellingen in de kerstvakantie kunnen gewoon doorgaan en gelukkig zijn er ook een flink aantal artiesten die hun voorstelling dolgraag op de middagen komen spelen, zoals Dolf Jansen en Javier Guzman.

“Ik wil gewoon spelen! En bovendien heb ik een actuele voorstelling die gaat over de situatie waar we nu inzitten, dus die wil ik laten zien,” zegt Dolf Jansen in de talkshow Humberto van 28 november. En dus speelt hij maar liefst twee keer zijn Oudejaarsconference op zondagmiddag 19 december in Zaantheater. Javier Guzman denkt er net zo over, zijn Oudejaars is naar woensdagmiddag 29 december verplaatst.

Zin om in de middag naar het theater te gaan?
Van sommige gezelschappen en artiesten is het nog even afwachten of het hen lukt om ’s middags te spelen. Maar velen komen dolgraag in de middag. Op woensdagmiddag 15 december is de te gekke dansvoorstelling ‘Stuk’ van 155 te zien. Op zaterdagmiddag 18 december eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’. Op zondagmiddag 19 december staat niet alleen Dolf Jansen in het Zaantheater maar ook het bijna wereldberoemde vingerpoppetje Lejo met zijn eigen Kersthow voor iedereen vanaf drie jaar. En in de kerstvakantie gaan vrijwel alle jeugdvoorstellingen door.

Genoeg te beleven dus in het Zaantheater. Nieuwsgierig naar het hele programma? Kijk op www.zaantheater.nl