ZAANDAM - Tijdens deze zonnige dagen denkt menigeen nog liever niet aan het najaar. Podium de Flux en het Zaantheater zijn echter al volop bezig met de voorbereidingen voor de wintermaanden. Deze twee Zaanse podia zijn begonnen met een mooie samenwerking waaruit de komende tijd een aantal spraakmakende shows zullen voortvloeien.

‘Ik kijk ontzettend uit naar deze samenwerking’, laat Pearl Vink van Podium de Flux weten. ‘Ik geloof dat we elkaar enorm kunnen versterken. Door deze samenwerking kunnen we het publiek optimaal bedienen met mooie muziekprogramma’s in een theatrale setting.’ Ceciel Kockelmans van het Zaantheater voegt hieraan toe: ‘Wij werken graag samen met Podium de Flux. We vullen elkaar aan. Gezamenlijk kunnen we een mooi muziekprogramma aanbieden voor het Zaanse publiek.’

De samenwerking zal aftrappen op 16 oktober met de originele band van Amy Winehouse. In Forever Amy wordt de jazzdiva zeer natuurgetrouw vertolkt door het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Verwacht een ontroerend eerbetoon aan een geweldige vrouw, die haar ziel verkocht aan de muziek. De samenwerking wordt voortgezet op 20 januari tijdens het concert van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is warm, krachtig, intens en grijpt enorm aan.

Ook Tim Knol wordt geprezen om zijn aangrijpende stemgeluid. Hij is 31 januari te zien in het Zaantheater. De fans van surfrock genre kunnen op 16 februari hun hart ophalen. The Bootleg Beach Boys brengen een zonovergoten selectie van de harmonieuze west coast songs, waarmee ze de geest van de 1960's American Dream volledig terughalen. The Rosenberg Trio doet ook zijn intrede. Vorig jaar hebben ze een uitverkochte show verzorgt in de Flux en op 22 februari zullen ze het podium van het Zaantheater betreden. Ook Lakshmi, Miss Montreal, Ruben Hein, Janne Schra en een Bruce Springsteen-, Genesis- en Woodstock tribute staan op het programma. Kijk voor meer info op www.podiumdeflux.nl of www.zaantheater.nl.