Utrecht – HKU barst komende weken uit haar voegen met theatervoorstellingen, filmvertoningen, concerten, exposities en een spectaculaire fashionshow. Meer dan 700 studenten doen examen in ruim veertig studierichtingen en vieren dat met een flinke hoeveelheid evenementen op verscheidene locaties in Utrecht, die -meestal- gratis toegankelijk zijn voor publiek. HKU Exposure duurt van 13 juni t/m 1 juli. Het gehele programma, portfolio’s van studenten en achtergrondverhalen zijn te vinden op exposure.hku.nl

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) leidt studenten op tot de creatieve professionals van de toekomst. Van acteurs tot designers en van modeontwerpers tot muzikanten: ze liggen vaak onder het kritische vergrootglas van recensenten en publiek. Daarom tonen onze afstudeerders hun eindwerk temidden van geïnteresseerde bezoekers en gaan graag het gesprek aan over hun kunst. En soms doen ze dat op hele bijzondere plaatsen. Zo is het examen van de jongste stadsbeiaardier van Nederland, Bob van der Linde, te beluisteren aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort.

Naar buiten
Maar er zijn meer studenten die ervoor hebben gekozen 'naar buiten' te gaan. Het werk van ruim twintig theaterontwerpers is te bewonderen op bedrijventerrein Lageweide. Conservatoriumstudent Elsa van der Linden vult de Utrechtse Kunstruimte KuuB tijdens Exposure met rauwe muziekklanken. En jazz & pop-bassist Thijs van Zutphen treedt met zijn band Muddy Grease op in TivoliVredenburg.

Wie zich een hele dag uitgebreid tegoed wil doen aan al het moois dat de afstuderende HKU-studenten te bieden hebben, kan uitstekend terecht op de HKU-onderwijslocaties. De Pastoe Fabriek is tijdens Exposure het bruisende centrum van alles dat met mode, design en beeldende kunst te maken heeft. Liefhebbers van games, interactie en muziektechnologie kunnen hun hart ophalen op de IBB-laan. Het werk van de nieuwe generatie mediamakers (zoals filmmakers, fotografen, illustratoren en grafisch vormgevers) is te vinden op Oudenoord.