ZAANDAM - In het nieuwe theaterseizoen zijn er maar liefst 245 voorstellingen te zien in het Zaantheater. Om de bezoeker te helpen bij het kiezen uit dit grote aanbod zijn op de website van het Zaantheater programmaroutes uitgestippeld. Eén daarvan is ‘Iets nieuws ontdekken’. Programmeur Kim Muller nodigt bezoekers uit zich door deze tips te laten verrassen. Bijvoorbeeld door de voorstelling ‘Citizen K.’ waarvoor je pas achteraf betaalt wat je het waard vond.

“Eén van de leukste dingen van naar theater gaan is dat je altijd iets nieuws kunt ontdekken,” vertelt Kim Muller enthousiast. “Laat je verrassen door voorstellingen waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen, of artiesten waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Jonge makers, spannende vormgeving, prikkelende thema’s of een heel nieuw gezichtspunt.”

De Sekszusjes en DAMN HONEY
“In het nieuwe seizoen komen er veel leuke, nieuwe en stoere meiden naar het Zaantheater,” vertelt Kim Muller. “Bijvoorbeeld op zaterdag 4 februari De Sekszusjes, die een enorme hit zijn op YouTube en op televisie. En op donderdag 8 december de meiden van DAMN HONEY die bekend zijn van Instagram. Ze komen allebei met hun eerste theatershow naar het Zaantheater.”

Diederik Jekel
Velen kennen de populaire wetenschapsjournalist Diederik Jekel wel van zijn televisieoptredens en van zijn columns in kranten en tijdschriften. Op vrijdag 11 november is hij te zien in het Zaantheater met de voorstelling: ‘Eerste Hulp bij Moeilijke dingen’. Een avond vol vermaak en humor, waarbij het publiek stiekem ook nog wat opsteekt. Je leert zoveel weetjes dat je de volgende dag iedereen op het werk versteld kunt doen staan.

Betaal achteraf wat je het waard vindt
Voor iedereen die iets nieuws wil uitproberen maar liever geen risico loopt, heeft Kim Muller voor vrijdag 30 september ‘Citizen K.’ van SADETTIN K en Het Nationale Theater uitgezocht. Een persoonlijke vertelling van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz over zijn jeugd in Zutphen, zijn huidige bestaan in Amsterdam-Noord en over identiteitspolitiek. Een indringende voorstelling die volgens Kim Muller gezien zou moeten worden door zoveel mogelijk mensen. En daarom kan iedereen een gratis kaartje bestellen en na afloop betalen wat hij het waard vond.

Voor iedereen die meer nieuwe dingen wil ontdekken in het Zaantheater. Ga op www.zaantheater.nl naar de programmaroute ‘Iets nieuws ontdekken’.