ASSENDELFT - We gaan weer eens lekker ouderwets wilgen knotten! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 27 januari een werkdag wilgen knotten in de Buitenhuizerbraak in Assendelft.

Langs de rand van deze braak staan een rij wilgen. Deze wilgen zijn niet alleen van belang voor de aankleding van het landschap. Wilgenhout rot vrij gemakkelijk. De holle stammen en knotten worden door vogels, insecten en muizen gebruikt als overwinter-, broed- en rustplek. Om dit soort natuur in stand te houden helpen wij deze dag met het knotten.

Verzamelen vrijdag 27 januari is om 9.00 uur bij de Zuidelijke toegangsweg van Assendelft aan de Kanaalweg. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Deelnemers wordt gevraagd om zelf voor werkkleding, laarzen en eigen koffie/thee/lunch mee te brengen. Wel wordt gezorgd voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Leuk als je komt maar aanmelden is beter; graag viaivnzk.natuurwerk@gmail.com ivm gereedschap en vlaai!

Meer informatie bij Marc van Schie (Tel: 06- 22 5757 48) www.ivn.nl/zuidkennemerland