ZAANDAM – Ter gelegenheid van zijn verjaardag, speelt gitaarlegende Jan Akkerman op dinsdag 24 december in Podium de Flux. Ook Bert Heerink, Leif de Leeuw en dochter Laurie Akkerman zijn van de partij.

Blues, rock of klassiek, Jan Akkerman tovert het allemaal moeiteloos uit de snaren. Al ruim vijftig jaar behoort hij tot 's lands meest gerespecteerde gitaristen. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende artiesten uit binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij ruim twintig soloplaten gemaakt waarop hij zijn creativiteit de vrije loop laat gaan.

Op zijn verjaardagsfeest zal hij niet de enige zijn die optreedt. Vrienden Bert Heerink, Leif de Leeuw en dochter Laurie Akkerman nemen je mee door het gehele repertoire van de gitaaricoon. Ook zijn nieuw verschenen studio album 'Close Beauty' zal niet ontbreken.

Over zijn nieuwe album zegt Jan het volgende: "Ik heb altijd kunnen zeggen dat geen twee albums van mij hetzelfde klinken. Altijd wil ik dingen blijven ontdekken. Toots Thielemans zei ooit tegen mij: jouw timing, dat is jouw handtekening, jouw autogram. Voor 'Close Beauty' geldt precies hetzelfde. Als je te dicht op de koe staat, zie je ook niet dat het een koe is."

Kijk voor meer informatie en tickets op www.podiumdeflux.nl.