ZAANDAM – De vertoning van de Japanse animatiefilm Mirai in De Fabriek wordt op donderdag 23 mei voorafgegaan door een introductiecursus mangatekenen. Bij de film zelf wordt een inleiding gegeven over de ten onrechte buiten Japan onderbelichte regisseur Mamuro Hosoda. Onder leiding van Fluxus-docente manga-/animetekenen Tsira leer je de basis van het mangatekenen. Roderick Leeuwenhart; Japankenner, schrijver van jeugdboekenreeks Pindakaas en Sushi en uitgever van manga van Nederlandse bodem geeft voorafgaand aan de film een inleiding.

Entreeprijs: € 9,75 (film + cursus mangatekenen + inleiding) (Filmfans € 7,75)
Wanneer: donderdag 23 mei
Hoe laat: de cursus mangatekenen start om 19.30u, de film met inleiding start om 20.30u
Voorwaarden: de cursus mangatekenen is alleen toegankelijk voor mensen met een kaartje voor de film Mirai op donderdag 23 mei

Mirai
Een hartverwarmende animatiefilm waarin de 4-jarige Kun een magische reis maakt. Wanneer zijn zusje Mirai wordt geboren, is hij in eerste instantie dolblij met haar. Maar wanneer de aandacht van zijn ouders steeds meer naar Mirai gaat, voelt Kun zich al snel buitengesloten en boos. Hij ontdekt een magische tijdreispoort, wordt meegenomen op een avontuur en ontmoet familieleden uit verleden en toekomst, onder wie zijn zusje Mirai, in zijn fantasie inmiddels een tiener.

Een film van Mamoru Hosoda | Japan, 2018, 105 minuten

Reserveren doet u via www.de-fabriek.nl.

Meer info: www.de-fabriek.nl, www.fluxus.nl en www.uitgeverijleeuwenhart.nl