ZAANDAM - Ze lopen dagelijks tien kilometer hard en verliezen wel twee liter vocht per show. De Japanse meesterdrummers van Yamato zijn topatleten die hun hele leven aan het drummen wijden. Na twee jaar geen tournee te hebben kunnen doen, hebben ze er extra veel zin in. Op zaterdag 7 mei staat ‘Yamato, the Drummers of Japan’ in het Zaantheater met hun gloednieuwe show 'Tenmei – Destiny'.


Yamato is dé drumgroep van Japan. De groep werd in 1993 opgericht en gaf sindsdien 4000 concerten in meer dan 54 landen. Iedereen die weleens naar een show van Yamato is geweest, weet dat het een ervaring is die nergens mee is te vergelijken. Het is een atletisch en muzikaal spektakel. De ritmes die vanaf het podium de zaal in geslagen worden, zorgen voor golven van energie. De beat van de drums resoneert in je lichaam en doet je hartslag stijgen.

Topatleten

Zowel fysiek als mentaal zijn de mannen en de vrouwen van Yamamto ijzersterk.

Het bespelen van bijvoorbeeld de meer dan vijfhonderd kilo wegende taikodrum vereist de spierkracht en het uithoudingsvermogen van een topatleet. Dus wordt er het hele jaar door getraind. Dagelijks tien kilometer hardlopen, gevolgd door krachttraining, waarna de rest van de dag wordt gevuld met de invulling van de show.

Zelfgemaakte drumstokken

De Yamato drummers zijn een hechte groep die alles zelf bedenken en creëren. Van muzikale composities, choreografie, theater productie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf. Na twee jaar niet te hebben kunnen optreden, brengt Yamato nu een extra overweldigende show, met groots en meeslepend spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat.

Nieuwsgierig naar deze bijzondere show?

Op zaterdag 7 mei om 20.00 uur is Tenmei – Destiny’ van Yamato, the Drummers of Japan in het Zaantheater. Ga voor meer informatie en het bestellen van kaarten naar www.zaantheater.nl