ZAANDAM - De Zaanse UITmarkt, zaterdag 1 september op de Rozengracht in Zaandam, laat niet alleen optredens van professionals, maar ook van amateurkunstenaars zien. FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, draagt daar haar steentje aan bij. En niet alleen op één van de twee podia. Onder de titel TENToonstelling stelt FluXus de gereserveerde dubbele pagodetent beschikbaar voor een (beeldende) amateurkunstenaar die haar of zijn werk aan het grote publiek wil tonen.

Geïnteresseerde kunstenaars zijn van harte uitgenodigd begin volgende maand hun idee voor de TENToonstelling op de Zaanse UITmarkt te pitchen. FluXus stelt de tent, het blanco canvas, beschikbaar en zal waar mogelijk helpen bij de inrichting en uitvoering. De pitch staat open voor alle kunstvormen: van traditioneel en ambachtelijk tot installaties, performance art, interactief en digitaal. Het thema van de 2018 editie van de Zaanse UITmarkt is ‘bloemen’.

Pitchdag is zaterdag 9 juni tussen 11.00 en 14.00 uur. Je krijgt 15 minuten op de jury te overtuigen. Maak vóór 30 mei een afspraak voor een pitch door je op te geven bij FluXus coördinator Beeldende kunst en Digitale media Linda Willemszoon, lwillemszoon@fluxus.nl. Geef daarbij aan of je nog hulpmiddelen zoals een scherm nodig hebt om je idee te kunnen presenteren.