ZAANDAM - Het is zover, de verkoop voor het nieuwe theaterseizoen 2023-2024 in het Zaantheater is vandaag van start gegaan. En het gaat hard met de kaarten. De voorstelling van publiekslieveling Peter Pannekoek was binnen een mum van tijd uitverkocht. Voor Van der Laan & Woe zijn slechts nog enkele kaarten te verkrijgen en ook de zaal van Lebbis & Jansen zit al zo goed als vol.


Meer dan 200 voorstellingen

Vanochtend om 10.00 uur is de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van start gegaan en het gaat razendsnel. Voor de kaarten van publiekslievelingen Peter Pannekoek, Van der Laan & Woe en Lebbis & Jansen bestelde men massaal kaarten. Ook de shows van Pieter Derks, Yentl en de Boer en Tineke Schouten gaan hard. Met meer dan 200 voorstellingen heeft het nieuwe theaterseizoen van het Zaantheater voor ieder wat wils. Het is een uiteenlopend programma met namen als Lenette van Dongen, Alex Klaasen, Berget Lewis, Lucky Fonz III, Roué Verveer en Jamai met live band. Ook wordt er dit seizoen uitgepakt met te gekke musicals voor de hele familie, zoals ‘Disney Winnie de Poeh’, ‘Mamma Mia!’ en ‘Peter Pan de musical’.

De Ongeplukte Zusters van Almere County

Een andere uitschieter in de verkoop is de komedie ‘De Ongeplukte Zusters van Almere County’, geschreven door Ilse Warringa. Het stuk borduurt losjes voort op het werk van Jane Austen, je gaat twee eeuwen terug in de tijd en volgt drie zussen en hun moeder in hun verlangen naar liefde. Maar strookt dit wel met de tijd van nu? De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ilse Warringa, Rop Verheijen, Plien van Bennekom en Wart Kamps.

Verrassende voorstellingen

Voor wie zich graag laat verrassen is bijvoorbeeld ‘What Ever Happened to Mr. Pete?’ een aanrader. Tijdens deze vervreemdende theaterervaring zit het publiek zit in twee groepen naast elkaar en ziet iedere groep, dankzij koptelefoons met eigen geluid, een totaal andere voorstelling. “Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding” volgens NRC (★★★★ ).

Kaartverkoop

Genoeg reden dus om naar de website van het Zaantheater te gaan. Je kunt kaarten bestellen voor het nieuwe seizoen op www.zaantheater.nl