ZAANDAM – Voorlezen, optredens, boeken kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: op zondag 6 oktober is weer Kinderboekenweekfeest! Tijdens dit festival is er vanaf 13.00 uur in iedere hoek van het Zaantheater iets te beleven, dit jaar met als thema Reizen, hoe reis jij? Dat wordt gezellig! De toegang is gratis, kaartjes voor de voorstellingen zijn te bestellen via de website of aan de kassa. Het Zaantheater organiseert het Kinderboekenweekfeest i.s.m. vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.

Op het festival zijn er drie voorstellingen te zien: Meneer Monster speelt de spannende voorstelling ‘Rovers’ (vanaf 4 jaar), over drie grimmige rovers in een donkere wereld waar kleur nog maar zeldzaam is. In ‘De vriendelijke draak’ (vanaf 4 jaar) van De Grote Haay denkt Teun dat hij alles van draken weet en dat komt goed van pas wanneer het dorp opgeschrikt wordt door zo’n monster. Maar zijn draken wel zulke grote monsters? De Zaanse jeugdtheatergroep Theater WEI maakt samen met Theater Gnaffel van het boek ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ van de bekende schrijver Guus Kuijer een fantasievol maar actuele en muzikale voorstelling boordevol poppen over Mieke die zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek?

Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten: maak je eigen ansichtkaart met Lekker Relevant (vanaf 5 jaar), leer Spelen met Taal in de rapworkshop van Marvin Vierbergen (vanaf 5 jaar). Tijdens de zeepkistenworkshop van FluXus maak je je eigen voertuig van karton (vanaf 4 jaar). Bij het Zaans Natuur Milieu Centrum maak je een spannende reis door de tijd waarbij je dino’s en mammoeten kunt ontmoeten en ontwerp je eigen voertuig en laat het bewegen in een GIFJE met De Fabriek. Verder zijn er gruwelijk goede verrassingsoptredens en spannende ontmoetingen met andere wereldreizigers.

Het Kinderboekenweekfeest is op zondag 6 oktober en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen wordt € 5,00 entree gevraagd. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op de website van het Zaantheater www.zaantheater.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van het Zaantheater. Openingstijden maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur. Telefonisch reserveren via 075 – 6 555 333.