ZAANDAM - In het weekend van 7 en 8 april staat Zaans muzikaal talent weer vol in de spotlights bij FluXus.

Dan vindt namelijk de 17de editie van het Jan Pasveerconcours plaats. Dit concours, vernoemd naar de oud-directeur van de Muziekschool, wordt jaarlijks afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. Het concours stimuleert muziekleerlingen verder te komen en laat hen podiumervaring opdoen. Dit jaar zijn de solisten aan zet op het concours. Zaterdag 7 april vindt de voorronde plaats. Een dag later, op zondag 8 april, vindt de finale plaats in het Zaantheater.

De voorronde-dag op zaterdag 7 april is van 10.30 uur tot circa 21.00 uur. Alle deelnemende solisten krijgen maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. Je bent van harte welkom om te komen luisteren bij FluXus op de Westzijde 148 in Zaandam. Tijdens de voorrondes kun je gratis in- en uitlopen. De voorronde vindt plaats in de Verkadezaal.

Zaantheater
De finale, die een dag later in het Zaantheater plaatsvindt, begint om 19.00 uur. Kaarten à € 5,-, inclusief pauzedrankje en garderobe, zijn verkrijgbaar via www.zaantheater.nl of op de dag zelf vanaf 18.00 uur bij de kassa van het Zaantheater. Met de FluXus-pas is de entree € 4,-.
De jury bestaat dit jaar uit Paul Waerts (voorzitter), Joop van Deuren (toetsen), Gerard Kuipers (koperblazers), Marjan Jaspers Fayer (houtblazers), Egbert Kreiken (strijkers) en Marianne Koopman (zang). De winnaar van het concours wint de Jan Pasveerprijs; een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en 500 euro van de gemeente Zaanstad.

Voor meer informatie: www.fluxus.nl.